Zbyšek Pechr odchází z CNC, jeho roli přebírají Benzl a Slováček

úterý, 2. dubna 2024, 18:20 Tisk, Lidé MediaGuru

Šéfredaktor Světa motorů a integrovaného newsroomu motoristických titulů Czech News Center Zbyšek Pechr opouští po 15 letech mediální skupinu. Jeho kompetence přebírají Petr Benzl a Petr Slováček.

Petr Benzl, zdroj: Czech News Center

Petr Benzl, zdroj: Czech News Center

Z postu šéfa integrovaného newsroomu motoristických titulů Czech News Center (CNC) a šéfredaktora Světa motorů odchází po patnácti letech Zbyšek Pechr. Na místo šéfa newsroomu přechází od dubna Petr Benzl, který nadále zůstává šéfredaktorem webu Auto.cz a časopisů Auto Tip a Auto Tip Klassik.

Novým šéfredaktorem Světa motorů byl jmenován dosavadní vedoucí všeobecného motorismu Petr Slováček. Zástupcem nadále zůstává David Šprincl, který se současně stává šéfredaktorem specializovaného čtvrtletníku 4Fleet. Na pozici zástupce šéfredaktora Světa motorů pokračuje i Martin Vaculík, jenž se v poslední době soustředí mnohem více na nové audio a videoformáty.

Změny přicházejí ve stejné době, kdy se mediální dům přestěhoval z pražských Holešovic do nových prostor na Hagiboru.

Petr Slováček, zdroj: Czech News Center

Petr Slováček, zdroj: Czech News Center

„Děkuji Zbyškovi za cenné tipy do nové pracovní výzvy a přeji mu jen to nejlepší v další životní etapě,“ říká Petr Benzl. „Vážím si důvěry, kterou do mě Petr a Zbyšek vložili. Vést jedničku na motoristickém časopiseckém trhu je pro mě ctí,“ doplňuje nový šéfredaktor Světa motorů Petr Slováček.

Auto-moto divizi CNC čekají v nejbližší době další změny, které zatím vydavatel neupřesnil. Kromě tištěných titulů Svět motorů, Svět motorů Speciál Auto Tip, Auto Tip Klassik a 4Fleet vytváří motoristická divize CNC obsah webů Auto.cz, Autorevue.cz, F1Sport a plní autorubriky v titulech Blesk, Reflex a Sport Magazín. V neposlední řadě vzniká několik motoristických podcastů a v březnu se rozjela třetí série televizního pořadu TV Svět motorů.

Níže zveřejňujeme rozhovor se Zbyškem Pechrem z roku 2016 o situaci v segmentu tištěných motoristických titulů.

Lži a lhostejní klienti srážejí auto-moto segment

čtvrtek 19. května 2016

-mav-