Lego: Hlavním kanálem pro zhlédnutí obsahu je YouTube

pátek, 13. listopadu 2015, 07:00 TV MediaGuru

Videokanál hraje v marketingové strategii společnosti Lego důležitou roli.

Videokanál YouTube je pro Lego klíčovým kanálem pro zhlédnutí obsahu, řekl na středeční konferenci WebTop100 Jan Jirsa, senior engagement marketing manager společnosti Lego. Videobsah, který Lego na YouTube umísťuje, dosahuje milionového zhlédnutí, zatímco na webových stránkách Lega se pohybuje na úrovni jednotek tisíc.

Lego vkládá na YouTube videa v délce od 30 vteřin do 22 minut. Disponuje i vlastními televizními seriály, např. příběh Lego Ninjago se objevuje i v nabídce televizních stanic. Údajně nevidí rády, když Lego obsah vkládá i na You Tube.

Jan Jirsa na konferenci WebTop100.
Jan Jirsa na konferenci WebTop100.

Pro Lego se ale YouTube stal rovnocenným kanálem jako televize. „Když jsme si dělali výzkum, abychom zjistili, kde děti poprvé seriál viděly, zjistili jsme, že 24 % jej vidělo v televizi a 21 % na YouTube,“ dokumentoval vyrovnané postavení Jirsa. Televize obstará úvodní reach, YouTube je ale schopný dodat odpovídající reach i frekvenci, řekl s tím, že obsahy o delší stopáží fungují na YouTube velmi dobře.

Primární cílovou skupinou pro Lego jsou děti ve věku 6-12 let. Stále silné zastoupení v mediálním chování dětí mají televize a tištěné magazíny, dramatický nárůst pak firma pozoruje ve využívání chytrých elektronických zařízení. „Děti dnes neví, co je televizní program. Obsah konzumují nezávisle na čase a zařízení, podstatné je co, ne kde,“ uvedl Jan Jirsa.

-mav-