Netflix nově vstoupil do 130 zemí včetně Česka

středa, 06. ledna 2016, 19:48 Internet & Mobil MediaGuru

Videoslužba Netflix rozšiřuje svoji působnost o dalších 130 zemí, celkem je aktivní ve 190 státech.

Videoslužba Netflix ohlásila, že svoji internetovou televizi přináší do dalších více než 130 světových zemí včetně Česka. Novinku ohlásil spoluzakladatel Reed Hastings na veletrhu CES 2016. „Dnes jste svědky vzniku nové globální internetové televizní sítě,“ řekl účastníkům Hastings. Netflix o tom informoval v oficiální zprávě.

Uživatelé napříč jednotlivými státy planety mohou podle Hastingse využívat nabídky televizních show a filmů. „Díky internetu mají uživatelé možnost sledovat pořady kdekoliv, kdykoli a na jakémkoli zařízení,“ uvedl.

Netflix svoji rozsáhlou expanzi avizoval na začátku loňského roku. Ve většině nových zemí včetně Česka je služba zatím dostupná jen v angličtině (absence českých titulků). Pro některé mimo evropské země ale Netflix lokální jazykovou verzi připravil. Naopak Netflix zatím nevstupuje do Číny, Severní Koree či Sýrie.

Měsíční poplatek za využívání nabídky Netflixu činí 7,99 euro (cca 220 Kč). Uživatelé mohou vyzkoušet službu zdarma po dobu jednoho měsíce.

Netflix podle svého sdělení plánuje v roce 2016 přinést 31 nových seriálů, 24 původních filmů a dokumentů a několik stand-up komedií. V nabídce mají být i novinky pro děti – zhruba třicítka pořadů. Služba je dostupná na jakémkoli zařízení, které je připojeno na internet (PC, tablety, chytré telefony, smart TV).

Netflix začal nabízet svou streamovací službu v roce 2007. Od té doby expandoval globálně: nejprve vstoupil do Kanady, poté do Latinské Ameriky, Evropy, Austrálie, na Nový Zéland a do Japonska. Celkem to bylo přibližně 60 zemí.

-mav-