Media Bohemia chce koupit podíl v Rádiu Černá Hora

čtvrtek, 23. června 2016, 06:30 Rádio MediaGuru

Druhé největší rádio v Královéhradeckém kraji se zřejmě stane součástí Media Bohemia.

Do východočeského Rádia Černá Hora chce vstoupit tuzemská největší rozhlasová regionální skupina Media Bohemia. Provozovatel rádia, společnost Rádio Černá Hora II., už požádal Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o předběžný souhlas s převodem 48% podílu majitele rádia Martina Černého na společnost Media Bohemia.

Martin Černý je stávajícím jediným vlastníkem Rádia Černá Hora, které je v Královéhradeckém kraji druhou nejposlouchanější stanicí. Celkově je Rádio Černá Hora v ukazateli týdenní poslechovosti sedmým nejposlouchanějším regionálním rádiem v republice (194 tisíc). Media Bohemia má dodat rádiu ekonomickou a personální stabilitu. Roční obrat Rádia Černá Hora předloni dosáhl 7,4 mil. Kč, hospodaření skončilo v mírném zisku 354 tis. Kč.

Media Bohemia tak v krátké době činí další významnější akvizici. Nedávno získala 50% podíl v celoplošném zpravodajském Rádiu Zet, které spoluvlastní se skupinou Lagardere Active ČR. Dokončuje také vstup do mosteckého Gama Rádia a pracuje na dalších akvizicích, uvedl v květnovém rozhovoru pro MediaGuru.cz spolumajitel skupiny Jan Neuman. Zásadní změnou letošního roku je také rebranding stanic Hitrádií, které v květnu změnily vizuální styl a zvukový obal. Media Bohemia je největší rádiovou skupinou operující na regionálním trhu – patří pod ní mj. síť Hitrádií, Fajn rádií, Rock rádií či rádií Blaník.

Týdenní poslechovost rádií v Královéhradeckém kraji (tis. lidí)

KH

Zdroj: Radio projekt, 1.10. 2015-31.3. 2016, SKMO, Median, Stem/Mark

-mav-

Foto: Photospin