Nova se dohodla na vypínání svých kanálů na Slovensku

úterý, 14. června 2016, 10:21 Slovensko, TV MediaGuru

Nova chce na Slovensku šířit jen kanály Nova International, Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

Skupina Nova uzavřela dohodu se Slovenskou asociací pro kabelové telekomunikace (SAKT) o způsobu zařazení všech nebo vybraných stanic skupiny Nova určených pro slovenský trh do nabídky členů asociace, tj. slovenských provozovatelů kabelového vysílání. Cílem je dodat slovenským divákům obsah nabízený Novou prostřednictvím stanice Nova International a zároveň jim poskytnout dva sportovní kanály Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

Součástí uzavřené dohody je také časový plán a návrh spolupráce při vypínání kanálů skupiny Nova, které jsou na slovenském území šířeny bez jejího souhlasu. Jedná se o kanály TV Nova, Nova Cinema, Smíchov, Fanda a Telka, potvrdila mluvčí Novy Anna Suchá. Časový plán a ani jeho podrobnosti Nova ale neodhalila.

„Uzavření dohody je v souladu s naší dlouhodobou strategií a jejím cílem je nabídnout slovenským divákům náš kvalitní obsah a jejich oblíbené pořady. Dále samozřejmě jednáme i s dalšími subjekty,“ uvedl Petr Horák, ředitel sekce nových projektů skupiny Nova.

Slovenská asociace pro kabelové telekomunikace (SAKT) pod sebou sdružuje provozovatele kabelového vysílání. Patří mezi ně například Antik Telecom, Digi Slovakia, DSI data, Orange Slovensko, Satro, Slovak Telekom či Swan.

„Tato dohoda je dobrým základem pro nastolení stejných a spravedlivých podmínek pro kanály skupiny Nova pro celý slovenský mediální trh bez ohledu na velikosti operátora či způsob distribuce,“ uvedl Otto Verbich za Slovenskou asociaci pro kabelové telekomunikace.

Nova se snaží proti nelegálnímu šíření svých kanálů vystupovat už delší dobu. Také z toho důvodu na začátku roku uvedla na Slovensku kanál Nova International, který je sestaven z původní tvorby televizní skupiny Nova a je přímo připraven pro slovenského diváka.

-mav-