Šéfové CME Mainusch a Del Nin mají nové smlouvy

pondělí, 11. července 2016, 07:00 TV MediaGuru

Hlavní manažeři televizní skupiny CME získali od července vylepšené pracovní smlouvy.

Od 1. července 2016 vstoupily v platnost upravené pracovní smlouvy obou generálních ředitelů společnosti CME, majitele televizní skupiny Nova. Michaelu Del Ninovi a Christophu Mainuschovi, který je zároveň generálním ředitelem Novy, mírně mění podmínky jejich kontraktu.

V nové smlouvě akcionáři CME vyměřují oběma roční plat s účinností od 1.1. 2016 ve výši 850 tis. USD (dosud 800 tis. USD). O případných odměnách rozhoduje výbor představenstva firmy. Manažerům smlouva zajišťuje možnost získat bonus na základě stanovených cílů odpovídající sto procentům ročního platu, přičemž jeho maximum je stanoveno na úroveň 200 % ročního platu.

Michael Del Nin a Christoph Mainusch od svého nástupu do funkce v září 2013 plní stanovené cíle maximálně. I za loňský rok udělili akcionáři CME oběma manažerům odměnu ve výši dvojnásobku jejich platu (1,6 mil. USD) plus další odměny v akciovém kapitálu. Celkový honorář za loňský rok představuje společně s ročním platem v případě Michaela Del Nina částku ve výši 4,345 mil. USD a v případě Christopha Mainusche částku 4,319 mil. USD (cca 105 mil. Kč).

-mav-