V tendru na TV měření je jen Nielsen Admosphere

úterý, 04. října 2016, 13:20 TV, Výzkum MediaGuru

O novou vlnu měření sledovanosti TV a videoobsahu projevila zájem jen jedna agentura.

Do veřejné zakázky na zajištění crossplatformního elektronického měření sledovanosti a konzumace obsahu pro období let 2018-2022 se přihlásil jen jeden realizátor. Jak na dotaz MediaGuru.cz uvedla jednatelka zadávající Asociace televizních organizací (ATO) Vlasta Roškotová, jde o stávajícího realizátora Nielsen Admosphere.

Neznamená to ale, že Nielsen Admosphere se tím automaticky stává vítězem tendru. "Stávající nabídka postupuje do dalšího kola. Následovat bude posuzovaní stanovených požadavků zakázky a na jejich základě realizátora vybereme, nebo nevybereme," upřesnila Vlasta Roškotová. Hodnocení požadavků má na starosti hodnotící komise.

Zakázku na novou etapu měření sledovanosti vyhlásilo ATO letos v červenci. Otevírání obálek stanovilo na úterý 4. října 12:00. Zakázka se zaměřuje zejména na měření televizního vysílání, zahrnuje ale také související a doplňkové měření, výzkumy a dodávku výstupních elektronických dat. Celková hodnota zakázky je odhadována na 450 milionů korun, z čehož tvoří samotná hodnota zakázky 350 milionů korun, zbývajících 100 milionů korun je předpokládaná hodnota opčního práva.

-mav-