Prima uvede na Slovensku Prima Plus, v Česku Prima +1

čtvrtek, 24. listopadu 2016, 11:30 TV MediaGuru

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila FTV Prima dvě licence pro televizní kanály.

Společnost FTV Prima získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) dvě licence na provozování programů Prima Plus a Prima +1. Oba mají být šířeny prostřednictvím satelitu. Vyplývá to z oznámení RRTV.

Kanál Prima Plus má vysílat na území Slovenska. Jde tak o zamýšlenou stanici pro slovenské diváky, kterou skupina Prima připravuje od letošního léta. Má obsahovat program zaměřený na vlastní tvorbu, dramatiku, zábavní tvorbu s časovým rozsahem vysílání 14-24 hodin denně, vysílání má být v češtině.

Druhou licenci získala FTV Prima pro program Prima +1. Má jít o plnoformátový program s 24hodinovým vysíláním denně na území České republiky. Prima +1 by měla vysílat totožný program jako hlavní stanice Prima, ovšem s časovým posunem oproti vysílání hlavního terestrického kanálu. Na českém trhu by tak šlo o novinku, takový kanál zatím žádný z provozovatelů nenabízí.

Prima zatím nechce detaily k oběma kanálům přibližovat.

Jak už jsme informovali na začátku tohoto týdne, televize si názvy nových kanálů registrovala u Úřadu průmyslového vlastnictví (ÚPV).

primaplus

-mav-