Seriál Svět pod hlavou zahájí na ČT od ledna 2017

středa, 23. listopadu 2016, 11:40 TV MediaGuru

Česká televize představila svou první velkou novinku pro vysílání v novém roce 2017.

Desetidílný seriál Svět pod hlavou uvede Česká televize na obrazovky od ledna 2017. Detektivní seriál s Ivanem Trojanem a Václavem Neužilem přináší příběhy ze severních Čech za normalizace 80. let. Scénář seriálu napsal Ondřej Štindl, režiséry jsou Radim Špaček a Marek Najbrt. Seriál koprodukovala ČT, Bionaut a slovenská TV Joj.

Policista v podání Václava Neužila se ocitá zpátky v čase, probouzí se v nemocnici v roce 1982. Je nucen vyšetřovat sérii detektivních případů z prostředí severních Čech 80. let.

Předlohou Světa pod hlavou je britský seriál Life on Mars. Jak ale na setkání s novináři uvedl Vratislav Šlajer, producent společnosti Bionaut, česká adaptace je v případě Světa pod hlavou výrazná a děj seriálu se své předlohy drží jen v některých rysech.

ČT zatím neuvedla, do jakého vysílacího dne novinku pro rok 2017 nasadí. Může to být opět pondělní večer, který ČT v posledních sezónách ponechává pro detektivní příběhy. „Pro každou novou sezónu chceme přijít s něčím novým a neopakovat se v jednom formátu,“ řekl k příběhu Světa pod hlavou programový ředitel ČT Milan Fridrich.

Vedle Ivana Trojana a Václava Neužila hrají v novém seriálu Judit Bárdos, Jan Budař, Tomáš Jeřábek či Václav Kopta.

Česká televize mj. dále pracuje na druhé řadě seriálu Život a doba soudce AK a rovněž ukončila natáčení nového seriálu Četníci z Luhačovic.

Foto ze seriálu Svět pod hlavou

Foto: Česká televize
Foto: Česká televize
Foto: Česká televize
Foto: Česká televize
Foto: Česká televize
Foto: Česká televize
Foto: Česká televize
Foto: Česká televize

-mav-