Zahájí Šafrův web Forum24, začlení Svobodné fórum

středa, 16. listopadu 2016, 17:00 Internet & Mobil MediaGuru

Pavel Šafr připravuje k 10. lednu spuštění nového online deníku Forum24.

Internetový názorový deník Svobodné fórum, který již dva roky provozuje novinářské sdružení Free Czech Media, se k 10. lednu 2017 rozšíří o novou platformu s doménou Forum24. Půjde o plnoformátový zpravodajský web, jehož součástí bude i Svobodné fórum.

Forum24 bude obsahovat všeobecné denní zpravodajství, informace z oblasti ekonomiky, kultury a také každodenní analýzy politické situace na domácí i světové scéně.

Šéfredaktorem webu bude nadále Pavel Šafr. V projektu bude pracovat širší novinářská skupina včetně dosavadních autorů Svobodného fóra. Mezi jeho klíčové spolupracovníky patří Bohumil Doležal, Jefim Fištejn, Jan Jandourek, Zdeněk Šarapatka, Václav Hubinger, Teodor Adamy (Ateo) a fotograf David Těšínský. Editorský a komentátorský tým tvoří Johana Hovorková, Vilém Besser, Jan Scheinost a Jakub Černý.

Forum24 bude provozovat nově založená komerční firma Forum24, a.s., jejímž jediným a stoprocentním majitelem je Pavel Šafr. Sdružení Free Czech Media bude nadále dodavatelem obsahu do názorové sekce Svobodné fórum. Finanční zajištění projektu má být výsledkem veřejné sbírky a také úvěru, který se akciová společnost zavázala splatit ze svého podnikání.

Novým online deníkem se chce Pavel Šafr zasadit o nová svobodná média, která nepodléhají politické moci a nejsou pod vlivem zákulisních dohod českých oligarchů. „Je nepřijatelné, aby klíčová média, která mají veřejnosti zprostředkovávat kontrolu politické moci, patřila předsedovi nejsilnější politické strany a ministru financí. Tím je významně narušen jeden ze základních pilířů svobodné společnosti,“ dodává.

-stk-