Albatros Media pokračuje v expanzi, získává Knihu Zlín

úterý, 20. prosince 2016, 09:30 Tisk MediaGuru

Třetí významnou letošní akvizicí Albatros Media je Nakladatelství Kniha Zlín.

Albatros Media pokračuje v akviziční expanzi, když podepsala dohodu o převzetí 100% obchodního podílu v Nakladatelství Kniha Zlín. Jedná se o třetí významnou akvizici skupiny Albatros Media v tomto roce, díky níž posiluje pozici největší české nakladatelské skupiny. Součástí transakce je vydávání stávajícího portfolia nakladatelství Kniha Zlín, včetně titulů nejprodávanějšího autora současnosti, Joa Nesbøho. Transakce bude dokončena jejím vypořádáním v horizontu několika měsíců.

Skupina Albatros Media v červnu letošního roku dokončila svou devátou akvizici, kterou se stalo nakladatelství Egmont, v říjnu pak navázala koupí české jedničky na trhu s elektronickými knihami, společností Palmknihy. Akvizice Nakladatelství Kniha Zlín je jedenáctou akvizicí skupiny za posledních šest let.

Akvizice přinese skupině Albatros Media zvýšení konsolidovaného ročního obratu na cca 850 mil. Kč, hlavním záměrem akvizice je posílení pozice v oblasti fiction literatury pro dospělé čtenáře. Kniha Zlín se stane čtrnáctým nakladatelstvím skupiny Albatros Media.

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo v roce 2004 a v současné době vydává přibližně třicet pět titulů ročně, především z oblasti světové prózy. Nejvýznamnější součástí portfolia Knihy Zlín jsou bestsellerové tituly nejprodávanějšího autora posledních let Joa Nesbøho, jehož příští novinka z autorovy nejúspěšnější série o komisaři Harrym Holem bude v češtině vydána 2. května 2017 pod názvem Žízeň.

Skupina Albatros Media dosáhla v loňském roce konsolidovaných tržeb ve výši cca 750 mil. Kč. Její produkce pokrývá více než 17% nakladatelského trhu v České republice; každoročně uvede na trh více než 1.500 nových knih. Vedle třinácti samostatných nakladatelství (Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, CPress, Computer Press, BizBooks, Edika, Management Press, B4U Publishing, Fragment a Egmont) vlastní Albatros Media také stoprocentní podíl v prodejcích elektronických knih eReading.cz a Palmknihy a vydává knihy též v rámci partnerského projektu Edice České televize.

albatros-media

-mav-