ČT od února nasadí novou sobotní show Tajemství těla

úterý, 24. ledna 2017, 10:40 TV MediaGuru

Martin Dejdar a Petr Vacek jsou průvodci nového zábavně vzdělávacího pořadu České televize.

Od soboty 4. února začne Česká televize vysílat novou zábavně vzdělávací show Tajemství těla. První kanál ČT ji odvysílá od 20:00, pořad má v jarním vysílání čtyři díly. Průvodci jsou Petr Vacek a Martin Dejdar. Další čtyři díly by se měly objevit i v podzimním vysílání ČT.

Novinku, která má diváky provést tajemstvími lidského těla, připravili tvůrci pořadů Zázraky přírody a Nejchytřejší Čech. „V každém díle na diváky čekají zajímaví hosté, včetně známých lékařů, kteří se představí v nezvyklých rolích. A samozřejmě experimenty, které se staly velkou výzvou především pro oba moderátory,“ uvedla vedoucí projektu Eliška Faeklová.

Česká televize navazuje novým pořadem na zábavně vzdělávací pořady, které zařazuje do sobotního prime-time. „Po zkušenostech s pořadem Nejchytřejší Čech jsme se znovu chtěli zaměřit  na zábavné objevování možností a schopností lidského těla, Vznikl tak zábavný pořad pro celou rodinu, který kombinuje talk show se zajímavými pokusy, které si mnohdy budou moci vyzkoušet diváci sami doma,“ řekl kreativní producent Michal Reitier. Pořad by podle tvůrců mohl oslovit i dětského diváka.

Na pořadu se v roli odborného poradce podílel Roman Šmucler, který už pro ČT moderoval pořad Nejchytřejší Čech. V rolích hostů se například v pořadu objeví herci Dana Morávková, Bohumil Klepl, Václav Kopta, Ondřej Hejma nebo moderátor pořadu Zázraky přírody Vladimír Kořen.

Petr Vacek a Martin Dejdar v pořadu Tajemství těla, foto: Česká televize
Petr Vacek a Martin Dejdar v pořadu Tajemství těla, foto: Česká televize

-mav-