Nova už podporuje rebranding, nastane 4. února

neděle, 01. ledna 2017, 23:00 TV MediaGuru

Nova odstartuje rok 2017 změnou svých tematických kanálů, stane se tak od 4. února.

Skupina televize Nova připravuje na 4. února 2017, tedy datum 23. výročí, rebranding svých tematických kanálů. Ve svém novoročním vysílání Televizních novin a v rámci self promotion ve vysílání představila novou grafickou podobu svých stanic a zveřejnila datum 4. února jako den, od kterého se tři tematické stanice přejmenují. Zahájila tím marketingovou podporu změny svých kanálů. Konkrétně jde o stanice Fanda, Smíchov a Telka. Nově budou vystupovat pod názvy Nova Action (Fanda), Nova 2 (Smíchov) a Nova Gold (Telka). Cílem televizní skupiny je propojit všechny své názvy pod značkou Nova. Nové názvy mají odrážet i zaměření jednotlivých kanálů.

S přejmenováním stanic souhlasila už před Vánocemi Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Tři zmiňované kanály jsou šířeny v rámci bezplatného vysílání v digitálním terestrickém vysílání. Ostatní stanice z portfolia skupiny Nova už ve svém názvu značku Nova začleněnou mají. V bezplatném vysílání jde o hlavní kanál Nova a filmový Nova Cinema, v placeném vysílání sportovní Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

Kampaň je uvozena sloganem: Skupina Nova - jedno jméno, plno zábavy. „Tímto krokem zdůrazňujeme, že skupina Nova je se všemi svými stanicemi místem s nejlepší zábavou i důvěryhodným zpravodajstvím a informacemi,“ zdůvodnil Christoph Mainusch, jednatel a generální ředitel skupiny Nova.

Fanda je kanálem zaměřeným na muže, Smíchov je rodinnou televizí a Telka přináší výběr z archivního vysílání TV Nova. Trojici kanálů spouštěla Nova v rozmezí let 2012-2013.

Nová grafická podoba stanic skupiny Nova od 4. února 2017

Repro vysílání TV Nova.
Repro vysílání TV Nova.

Změna grafické podoby stanic skupiny Nova od 4. února 2017

nova-loga-skupiny-nova

Promo video

-mav-