RTVS přijde s novým typem folklórní reality

neděle, 15. ledna 2017, 10:05 Slovensko MediaGuru

Vlastní reality show slovenské veřejnoprávní RTVS patří k největším projektům televize.

Od soboty 28. ledna zahájí slovenská veřejnoprávní televize RTVS vysílání původní hudební reality show s názvem Zem spieva se zaměřením na folkovou muziku. Cílem pořadu je představit slovenskou tradici lidové hudby a také krajinu země. „Půjde o historicky první televizní soutěž, ve které se představí folkové soubory a skupiny, tanečnici i zpěváci tradiční lidové hudby ze všech koutů Slovenska,“ avizuje RTVS. Pořad označuje za velkolepou show. RTVS by novým pořadem mohla zamíchat sobotními prime-timovými výsledky sledovanosti.

Vysílání pořadu je naplánováno na deset týdnů. Jednotlivé soutěžní soubory, tanečníci a zpěváci mají reprezentovat pestrobarevnost slovenských regionů. Má jít přitom výhradně o neprofesionální interprety. Celkem se má zúčastnit 63 soutěžících.

Z natáčení Země zpívá, foto: RTVS
Z natáčení Země zpívá, foto: RTVS
Z natáčení Země zpívá, foto: RTVS
Z natáčení Země zpívá, foto: RTVS
Z natáčení Země zpívá, foto: RTVS
Z natáčení Země zpívá, foto: RTVS

Soutěž se skládá ze sedmi základních kol, dvou semifinálových kol a finálového kola. Výkony soutěžících posoudí porota. Má hodnotit především umělecké ztvárnění se zachováním folklórních prvků. Ve finále ale o vítězi soutěže rozhodnou diváci v přímém přenosu pomocí SMS hlasování.

Pořad Země zpívá se tak zařadí k projektům reality show, které na jaře odvysílají slovenské televize. Komerční Markíza už před koncem roku potvrdila, že do vysílání připravuje třetí řadu Tvoje tvář má známý hlas. Na podzim loňského roku ji vysílala v nedělním večeru.

-mav-