Skupina Nova se rozloučí se značkou CET 21

pátek, 03. února 2017, 07:00 TV MediaGuru

Společnost, na kterou Nova získala vysílací licence, se přejmenuje.

Televizní skupina Nova změní název své provozující společnosti CET 21. Stejně jako v případě stanic, které přejmenovává pod společnou značku Nova, chce také u provozující společnosti využívat tohoto názvu.

"Potvrzujeme, že v průběhu jara by mělo dojít k přejmenování skupiny CET 21, s.r.o. na TV Nova, s.r.o. Naším cílem je sloučit všechny naše klíčové značky pod název Nova," uvedla na dotaz MediaGuru.cz mluvčí televize Jana Ondrejechová.

Společnost CET 21 je držitelem všech licencí k vysílání klíčových stanic televizní skupiny, které jí byly uděleny Radou pro rozhlasové a televizní vysílání. Pod značkou CET 21 jsou evidovány i další mediální aktivity skupiny na internetu.

CET 21 neboli Central European Television for 21st Century vznikla v červnu 1992. Společnost založili Fedor Gál, Josef Alan, Peter Hunčík a Vlastimil Venclík. Podíly zakladatelů později získala americká společnost CME, stávající vlastník televizní skupiny Nova. Jednateli CET 21 jsou dnes generální ředitel Christoph Mainusch, obchodní ředitel Jan Vlček a finanční ředitelka Klára Brachtlová. 

Televizní skupina zastřešuje od 4. února 2017 pod značku Nova všechny své televizní stanice. To znamená přejmenování stanic Smíchov na Nova 2, Fanda na Nova Action a Telka na Nova Gold. Zároveň se mění grafika a loga kanálů. Více o rebrandingu můžete číst zde.

-mav-