ČS sází v novém konceptu na příběhy klientů

čtvrtek, 02. března 2017, 15:15 Marketing, Reklama MediaGuru

Česká spořitelna mění po dvou letech komunikační koncept, opouští Palečkovi.

Po dvou letech opouští Česká spořitelna rodinu Palečkových a přichází s novým konceptem a claimem „Když ve vás někdo věří, dokážete víc“. Sází v něm na image a reálné příběhy klientů, kteří díky důvěře „dokázali v životě víc“.

„Koncept Palečkovi splnili svůj účel, ale příliš nám nepomohli ke zlepšení vnímání značky České spořitelny,“ vysvětlila potřebu změny Monika Hovorková, ředitelka marketingu společnosti. Lidé i nadále vnímají banku jako starou a neschopnou změny. „Chtěli bychom podpořit vnímání, že i my přicházíme s inovacemi a podporujeme smysluplné věci,“ doplnila Hovorková.

S novým konceptem se vrací Česká spořitelna ke svému poslánínaučit lidi hospodařit a zajistit jim přístup k prosperitě. „Vracíme se k naší víře, že přístup k prosperitě si zaslouží každý bez ohledu na majetek, sociální třídu či rasu. Toto poslání našich zakladatelů je nadčasové a my jej chceme naplňovat i v dnešní moderní době. Motto ,Když ve vás někdo věří, dokážete víc' naši novou kampaň hezky a jednoduše vystihuje. Většinou totiž zjistíte, že úspěšní lidé měli ve svém okolí někoho, kdo v ně věřil a podpořil je," popsala Monika Hovorková.

Kampaň se bude skládat z imageové a produktové části. Objeví se v televizi, kině, tisku, outdooru a na internetu. Stavět bude na skutečných příbězích svých klientů, kteří díky důvěře dokázali v životě něčeho nevšedního.

První spot, který bude k vidění v televizi a kinech sítě Cinema City od 6. března, ukazuje příběh profesora Václava Vojty, dětského neurologa, terapeuta a autora známé Vojtovy metody. Uvést v život mu ji však pomohla právě důvěra rodičů jeho dětských pacientů. Volba se řídila také tím, že České Vojtovo centrum patří mezi klienty České spořitelny, jež také podporuje organizaci RL Corpus, zabývající se aplikací a výukou této metody. Václava Vojtu  ve spotu ztvárnil herec Daniel Rous, hlas mu propůjčil Jiří Dvořák. Spot doplní v online prostředí a na pobočkách i dokument Vojtovy děti, který pro Českou spořitelnu natočila Olga Špátová. 

Druhý spot, který by měl být nasazen na podzim, bude vyprávět příběh faráře Josefa Suchára, který dokázal s několika nadšenci proměnit vysídlenou obec Neratov v živou komunitu s více než 50 stálými obyvateli. Sdružení Neratov, u jehož zrodu Suchár stál, dnes dává práci 150 lidem, z toho 110 s mentálním postižením. I toto sdružení Česká spořitelna dlouhodobě podporovat.

V produktové komunikaci se Česká spořitelna zaměří na komornější příběhy klientů, které sice neměly takový společenský dopad, ale přinesly do života jejich rodin pozitivní změnu. „Tyto spoty poukáží i na službu Moje zdravé finance, kterou nyní nabízíme v celé pobočkové síti a díky které pomáháme klientům najít úsporu v jejich rodinných rozpočtech,“ dodala Monika Hovorková. V dubnu banka představí první klientský příběh mladé pětibojařky Katky a její maminky.

V outdooru a tisku se bude s příběhy rovněž pracovat, ale skutečné klienty nahradí na klíčových vizuálech tváře herců.

cs_image_2017_vyska

cs_image_2017_vyska3

Kampaň pro Českou spořitelnu navrhla kreativní agentura Young & Rubicam. Produkci  prvního spotu zajistila společnost Boogie films. Režie se ujal Dan DiFelice, za kamerou stál Steve Annis. Na dobarvení spotu pracoval Tom Poole, který se podílel na post produkci například Pirátů z Karibiku či Bridget Jones Baby. Vizuály nafotil fotograf Matúš Tóth.

-stk-