Milkovics ohlašuje tři nové TV a vstup do printu a onlinu

středa, 08. března 2017, 17:59 TV MediaGuru

Portfolio televizních stanic Mňam a Mňau se má letos rozšířit o nové kanály.

Společnost S&P Broadcasting, provozovatel televizních stanic Mňam TV a Mňau TV, připravuje tři nové televizní kanály. Na setkání s novináři a partnery to ve středu uvedl generální ředitel společnosti Pál Milkovics.

Milkovics zároveň oznámil, že značka TV Mňam se rozšíří i do onlinu a tisku. „Od 1. dubna startuje webová platforma www.imnam.cz, která nenabídne pouze kompletní přehled receptů a videotéku Mňam TV, ale stane se také informačním obsahem napříč všemi oblastmi souvisejícími s dobrým jídlem,“ přiblížil Milkovics.

Vznikne také tištěný gastronomický magazín Mňam, který má být od dubna distribuován zdarma všem registrovaným čtenářům. Začne s nákladem 10 tisíc kusů, ambice má na 50-60 tis. odběratelů. Financován má být z prodeje reklamy, který chce firma svěřit specializované agentuře.

Samotná televize Mňam pak ohlašuje odklon od zahraničních šéfkuchařů Jamieho Oliviera či Gordona Ramseyho a příklon k českým šéfkuchařům. Nové kuchařské pořady mají pocházet výhradně z vlastní produkce S&P Broadcasting. 

K novým pořadům patří například Chlap za plotnou s Martinem Polačkem, dále Tetovaný chef s Markem Pavalou, pořad Sladká Adie s Adélovou Suchomelovou či Veget s Klárkou s Klárou Hájkovou.

mnam

Druhý ze stávajících kanálů Mňau TV ukončil k 1. březnu vysílání v pozemním vysílání DVB-T. Nově je zařazen do nabídky satelitního operátora Skylink a mění profilaci na dětský kanál. Ponechá si ale i svůj původní obsah. Změní se i grafika stanice.

Mňam i Mňau jsou nově distribuovány na platformě Skylink v základním balíčku.

mnau

K trojici chystaných kanálů patří hobby kanál Kutil TV. Koncept televizního kanálu DIY (Do it yourself) má přinášet rady pro dům a zahradu. Startovat má před létem. Druhým chystaným kanálem je Mudr TV, stanice o zdravém životním stylu. Třetím je teleshoppingová Trhák TV. Má umožnit divákům nakupovat za výhodné ceny produkty z oblasti elektroniky, cestování, gastronomie atd. Kromě nabídek a slev má přinášet spotřebitelské testy výrobků, testy spokojenosti se zakoupeným zbožím či soutěže.

Termín uvedení těchto dvou kanálů zatím nebyl upřesněn. Mělo by se tak stát ale ještě v letošním roce, podle vyjádření provozovatele pravděpodobně na podzim.

kutil

mudr

trhak

S&P Broadcasting už také dříve oznámila, že chce v Česku uvést zpravodajský kanál Z24. Mělo se tak stát už loni. Stanice ale zatím spuštěna nebyla. S&P Broadcasting teď říká, že detaily k ní chce oznámit v příštích týdnech.

Detaily k jednotlivým kanálům si můžete prohlédnout zde: sap_brozura

-mav-