Borovský spustí v pátek televizi o létání Up Network

pondělí, 10. dubna 2017, 05:55 TV MediaGuru

V českém televizním éteru se objeví první stanice zaměřená na letecký průmysl.

První televizní stanici plnoformátově zaměřenou na letecký průmysl s názvem Up Network spustí v pátek 14. dubna 2017 od 20:00 společnost EFB Network, kterou vlastní František Borovský a Eliška Borovská. Borovský je bývalým programovým a výkonným ředitelem TV Barrandov. „Jakákoliv letecká událost, která se objeví ve světě, patří v ten den mezi ty nejčtenější, ty nejsledovanější. Proto jsme se rozhodli divákům nabídnout první plnoformátovou dokumentární stanici, která nemá ve světě obdobu,“ zdůvodnil František Borovský. 

Podle jeho názoru kanál zaměřený na letectví chybí nejen na slovenském a českém trhu, ale v celé Evropě. „Proto již od začátku vysílání mohou stanici UP Network sledovat diváci i v Holandsku a Belgii a momentálně jednáme i v dalších zemích. Už při rozjezdu stanice si nás bude moct pustit 2,5 milionu domácností v Evropě,“ říká Borovský.

V průběhu tohoto roku Up Network má přinést i originální vlastní tvorbu. „Využijeme všechny naše zkušenosti, abychom divákům přinesli nové programy z fascinujícího světa leteckého průmyslu, diváci se mohou těšit na kvízy, dokumenty, zábavné pořady a mnoho dalšího. Co přesně to bude, to si samozřejmě zatím schováme jako překvapení,“ dodává Eliška Borovská, spolumajitelka televize.

Televize nabídne i zprávy UP News, které se  budou vysílat v průběhu celého dne, premiéra nového vydání bude vždy ve 20:00. Během mimořádných událostí nabídne mimořádné vysílání. Myslím, že vysílání UP Network si nejen najde svého diváka, ale že sami diváci se velmi brzy začnou podílet na jeho tvorbě,“ uvedl Vít Krčmář, šéfredaktor Up News. „Budou to informace o incidentech, novinkách v oboru, podíváme se i do letadel celebrit a nejen o to. Bude toho hodně, “ dodává.

Nový kanál se objeví v programové nabídce Skylink, T-Mobile TV, Magio od Telekomu a Digi Slovensko.

Grafická výbava vznikla v New Yorku a podepsaný je pod ní Miroslav Šišma/SiblingRivalryStudio. Znělky a hudbu pak vytvořil Nórbert Kovacs. Televize spolupracuje i s youtubery a planespotery z celého světa.

Ukázka staniční grafiky

upnetwork_1

up-network_2

upnetwork_3

upnetwork_4

-mav-