ČT natočí třetí řadu seriálu Labyrint

středa, 31. května 2017, 13:00 TV MediaGuru

V detektivním seriálu České televize dále pokračují Jiří Langmajer i Miroslav Donutil.

Česká televize připraví do vysílání další pokračování detektivního seriálu Labyrint. Třetí řada se bude stejně jako druhá řada natáčet v brněnském studiu České televize. Labyrint III bude mít opět sedm epizod, jimiž se prolne jeden případ. Herecké obsazení se ale znovu promění. „Pro třetí sérii obsazení teprve hledáme. Jiří Langmajer zůstává, stejně tak Miroslav Donutil jako šéf brněnské kriminálky, další figury ale teprve obsazujeme,“ řekl režisér Jiří Strach. Účinkování Tatiany Vilhelmové ČT zatím nepotvrdila.

Druhou řadu seriálu Labyrint vysílala Česká televize letos na jaře. Sedmidílný seriál v průměru sledovalo více než milion diváků starších 15 let (1,024 mil.) při podílu 24 %.

Labyrint patří k úspěšným seriálům České televize. První řadu se ČT podařilo prodat na Slovensko, do Polska a Nizozemska. Na letošním veletrhu v Cannes se do zahraničí prodala i druhá řada Labyrintu (japonská NHK).

V Brně se ve středu také uskutečnilo jednání Rady ČT. V novém komplexu v Brně-Líšni vysílá ČT jeden rok. Úspěšné dokončení výstavby nového studia ve středu vyhodnotila Rada ČT také jako jedno z kritérií pro přidělení ročního bonusu generálnímu řediteli České televize. Bonus ve výši 2,3 milionu korun je udělován na základě smluvní dohody o pracovních podmínkách, a to při splnění daných kritérií.

-mav-