Heisig odchází z obchodu Seznamu, střídá ho Švarc

středa, 24. května 2017, 09:53 Lidé MediaGuru

Obchodní ředitel Michal Heisig po osmi letech odchází ze společnosti Seznam.cz.

Michal Heisig, který v Seznam.cz na pozici obchodního ředitele působil od roku 2009, se po osmi letech rozhodl ze společnosti odejít. Jeho roli přebírá Martin Švarc, který v Seznam.cz doposud působil v oddělení Business Developmentu, kde měl na starosti strategii reklamních systémů a rozvoj výtěžnosti reklamního prostoru. S odcházejícím Michalem Heisigem spolupracoval například při přípravě plánu tržeb na rok 2017. Společnost odchod Heisiga oznámila ve středu.

„Seznam se stále více soustředí na nové technologie, které pomáhají s efektivním prodejem našeho reklamního prostoru. Je potřeba celý obchod posouvat tímto směrem, a to je disciplína, kde má Seznam k dispozici silnějšího hráče, než jsem já. Martina jsem do firmy v roce 2015 doporučil a jsem rád, že nabídku stát se obchodním ředitelem od představenstva přijal,“ uvedl Michal Heisig (na fotografii vlevo).

Martin Švarc se vedení obchodního oddělení ujme od 1. června, „Moc si vážím důvěry, které se mi dostalo od představenstva i Michala. Doteď bylo mým úkolem být dobrým rádcem, a to jak produktu, tak obchodu. Spolu s celým obchodním týmem si kladu za cíl být i v nastávající sezóně nejlepším partnerem inzerentů, agentur, ale i partnerských webů na trhu," řekl ke svému nástupu.

-mav-