Seznam Zprávy jsou v plném provozu, ohlašují ofenzívu

úterý, 27. června 2017, 11:35 Internet & Mobil MediaGuru

Zpravodajský projekt Seznamu se posouvá do ostrého provozu, má řadu novinek.

Nové lidi, nové studio, nová podoba, nové pořady a přechod do plného provozu ohlašuje zpravodajský projekt Seznam Zprávy. „Je čas ukončit start-up. Chceme v plné ofenzívě ukázat, že takto vypadají Seznam Zprávy. Je to nezávislý projekt, nezávislá žurnalistika je potřeba,“ řekl v úterý novinářům šéfredaktor Jakub Unger.  

Rozšíření obsahu je významné. Týdně Seznam Zprávy nabídne 15 hodin programu, ročně to má být až 700 hodin. „Cílem je dál zvyšovat počet denních diváků o 20 %, to je na 900 tisíc uživatelů do konce roku,“ přiblížil Unger.

K novým pořadům se například řadí pořad Sněmovní 4 ukazující zákulisí české politiky, Dobrý Byznys od Adama Junka, ukazující příklady dobrého byznysu, pořad Zuzany Kubátové Peníze nebo život nebo názorové pořady Výzva od autorů Jiřího Kubíka, Jindřicha Šídla a Renaty Kalenské. Jde o denní formát rozhovorů s lidmi, o kterých se mluví.

Do redakce přicházejí noví redaktoři, celkem má mít redakce 50 zaměstnanců. K novým tvářím se řadí Zuzana Kubátová, Filip Vích, Martina Spěváčková, Aleš Černý a Petra Benešová.

Projekt má být podle Jakuba Ungera provozně (bez startovací investice) v černých číslech.

Nové je i studio, ve kterém Seznam Zprávy začne pořady připravovat. Jde o druhé multifunkční studio Seznam Zpráv. Má umožnit vyrábět více obsahu.

Jindřich Šídlo v nvém černém studiu, foto: Seznam.cz
Jindřich Šídlo v novém černém studiu, foto: Seznam.cz
Bílé studio Seznam Zprávy, foto: MediaGuru.cz
Bílé studio Seznam Zprávy, foto: MediaGuru.cz

Inovovaná je i domovská stránka. Má zdůraznit zaměření na investigativu a původní obsah. „Výrazný prostor získávají původní kauzy a zpravodajské speciály, web má být hlavně rychlý,“ přiblížil Unger.

Projekt Seznam Zprávy odstartoval na podzim roku 2016. Jeho průměrná měsíční návštěvnost přesahuje podle dat NetMonitoru 3 mil. reálných uživatelů.

Nová podoba Seznam Zprávy

hp-seznam-zpravy

Noví redaktoři Seznam Zprávy

Zuzana Kubátová, vedoucí ekonomická reportérka

Známá byznysová reportérka přichází do redakce Seznam Zpráv z postu vedoucí ekonomické redakce MF DNES. Předtím působila například v Hospodářských novinách či Aktuálně.cz. V Seznam.cz bude mít vlastní pořad zaměřený na osobnosti českého a slovenského byznysu. K dalším zodpovědnostem její nové role pak patří analýzy hlavních ekonomických událostí a témat.

Aleš Černý, reportér Seznam Zpráv

Ekonomický redaktor, který dříve tvořil pro Ekonom, Českou televizi či Hospodářské noviny, do Seznam.cz přichází z ekonomické redakce MF DNES a iDnes.cz. Pro Seznam.cz bude spolu s dalšími reportéry jako je Petr Švihel či Pavel Cyprich přinášet aktuální zpravodajství z ekonomiky.

Petra Benešová, vedoucí editorka živého vysílání

Petra Benešová s novinařinou začínala v MF Dnes a Hospodářských novinách. Do Seznam.cz přišla z Českého rozhlasu, kde byla od roku 2009. Jako vedoucí editorka živého vysílání je zodpovědná zejména za denní zpravodajská studia a živé tematické bloky k aktuálním událostem.

Martina Spěváčková, moderátorka

Moderátorka přichází do Seznam.cz z Českého rozhlasu, kde připravovala pořad Dnešní Plus. Autorské publicistice se bude od léta věnovat i na Seznamu.

Filip Vích, specialista sociálních sítí Seznam Zpráv

Editor vysílání a obsahu a social media editor internetového projektu DVTV do Seznam Zpráv přichází rozvíjet sociální sítě a obsah pro ně.

Nové pořady Seznam Zprávy

Reportérské pořady

Peníze nebo život Anotace: Jak vidí známé i méně známé osobnosti českého a slovenského byznysu klíčová témata, která řeší celá společnost. Moderuje: Zuzana Kubátová Pravidelnost: 1x týdně Stopáž: do 15 minut Dobrý byznys Anotace: Adam Junek každý týden přináší nečekané pohledy, souvislosti a osobité recepty úspěšného podnikání. Moderuje: Adam Junek Pravidelnost: 1x týdně Stopáž: do 15 minut Sněmovní 4 Anotace: Parlamentní zpravodajové každý týden natáčejí v zákulisí české politiky. Přinášejí: Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší Pravidelnost: 1x týdně Stopáž: do 10 minut

Názorové pořady

Výzva Anotace: Každodenní rozhovory s osobnostmi, o kterých se mluví a které mají co říct. Nově v netypickém černém studiu Seznam Zpráv. Ptají se: Renata Kalenská, Jiří Kubík a Jindřich Šídlo Pravidelnost: 2x každý všední den Stopáž: 15 minut Duel Anotace: Střet rozdílných názorů na nejsledovanější problémy v živé debatě ve studiu Seznam Zpráv. Dvě osobnosti proti sobě. Dva názory, jeden moderátor. Moderuje: Martina Spěváčková nebo moderátoři dne Pravidelnost: 2x týdně Stopáž: 15 minut Dnešek očima / Zítřek v kostce Anotace: Originální komentované výběry z aktuálního dění, připravované denně reportéry Seznam Zprávy. Přinášejí: reportéři Seznam Zpráv Pravidelnost: každý všední den Stopáž: do 10 minut

Společenské pořady 

#Zdavuven Anotace: Portrétní pořad „Z davu ven“ pro mladé a neklidné o lidech pod 30, jejichž životní příběhy stojí za to. Moderuje: Anita Baselová Pravidelnost: 1x týdně Stopáž: do 10 minut Moje místo Anotace: Unikátní autorské pohledy na místa, kde pracují, tvoří a žijí významní Češi a Slováci. Reportážní portréty přinášejí: Zuzana Hodková a Veronika Jonášová Pravidelnost: 2x měsíčně Stopáž: 15 minut Technicity Anotace: Na vlastní kůži budeme zkoumat, jak nám současné a aktuálně sledované technologie proměňují život. Moderuje: Pavel Cyprich Pravidelnost: 2x měsíčně Stopáž: do 10 minut  

-mav-