Mafra na podzim uvede další původní seriály

čtvrtek, 31. srpna 2017, 07:30 Internet & Mobil MediaGuru

Videoserver Playtvák.cz chce navázat na seriál Single Lady, který běžel letos na jaře.

Mediální skupina Mafra chystá na podzim pro svůj video server Playtvák.cz další dva původní seriály. Mafra s větším seriálem debutovala letos na jaře, když uvedla seriál Single Lady. Ten se s průměrnou sledovaností asi 200 tisíc přehrání na jeden díl stal zatím nejsledovanějším pořadem na Playtváku.

Mafra v současnosti pracuje na uvedení seriálu Single Man a Taxikář (zatím jde o pracovní názvy). „Single Man je o životních obtížích blogera a v seriálu Taxikář bychom rádi rozvíjeli příběh taxikáře ze Single Lady a jeho manželky,“ uvedl v rozhovoru pro MediaGuru.cz ředitel Mafra TV Vladimír Mužík. Na obou seriálech opět Mafra spolupracuje s produkční společností Lucky Man Films Davida Ondříčka. Další seriály pak Mafra připravuje pro jaro a podzim příštího roku.

Premiérově se letos na podzim také na Playtváku představí nová reality show, kterou připravuje audiovizuální studio Department. Pořad sleduje, jak si „zlatá mládež“ poradí s životem v hlavním městě, když má k dispozici jen 100 korun.

Výsledek letos uvedeného seriálu Single Lady považuje Mužík za dobrý. „Něco takového jsme dělali poprvé a tak je to třeba hodnotit. Ale celkově jsme s výsledkem spokojení,“ popisuje Vladimír Mužík.

Z natáčení Single Lady, foto: Mafra - František Vlček
Z natáčení Single Lady, foto: Mafra - František Vlček

Loni na podzim začala Mafra pracovat na restrukturalizaci svých platforem, které vytvářejí videoobsah (tj. iDnes.TV, Playtvák.cz a hudební TV Óčko). Po roce říká, že se jí osvědčuje jednotná výroba, která je v rámci skupiny soustředěna pod Mafra TV. „Sjednotili jsme zdroje a výrobu. Máme jedno studio. Chvíli trvalo, než se tři organizace sžily, ale to už je za námi a funguje to. Kompletně jsme změnili celý systém, což vždy chvíli trvá, než si na to všichni zvyknou,“ přiblížil Mužík.

Z pohledu zisku EBITDA si měl Playtvák.cz za uplynulý rok polepšit o 25 %, z pohledu tržeb má jít o stoprocentní nárůst. Připravuje se také další rozvoj iDnes.TV, který je už možné vidět v nové podobě. Rozšíření se má podle Mužíka týkat regionů.

Na trhu videoobsahu má ale z českých webů nejsilnější postavení konkurenční Stream.cz z mediální společnosti Seznam.cz. „Respektujeme realitu trhu. Chceme dosáhnout maximum možného, abychom byli schopní nabídnout kvalitu, a velmi na tom pracujeme. Poslední rok jsme hodně investovali do studia a hodláme v investicích pokračovat,“ říká Vladimír Mužík.

-mav-