TV Prima má nové studio pro vysílání zpráv

pondělí, 28. srpna 2017, 18:45 TV MediaGuru

Prima mění studio pro vysílání zpravodajství, v novém ho ukázala v pondělí odpoledne.

Televize Prima zahájila v pondělí 28. srpna vysílání z nového zpravodajského studia. Poprvé se tak představily pondělní Odpolední zprávy. Ve studiu se objevují LED panely, nový je také moderátorský pult i design místnosti. Prima zároveň oznámila, že do živého vysílání zapojuje i newsroom, a to prostřednictvím velkého LED panelu o rozměrech 3,33 x 1,6 m na ploše dosahující 5,5 m². Divácké zprávy se pak přejmenují na Divošky, údajně jim tak říkají sami diváci.

„Nové studio se stavělo od pátku 11. srpna po dobu 17 dní. Původní zůstávají pouze zdi, strop, podlaha a prosklená stěna za námi. Všechno ostatní jsme přeměnili za nové. Ze zpravodajského studia vysíláme celkem osm pořadů: Odpolední zprávy, Zprávy, Divošky, TOP Star, Miniduel, nedělní Partii, Očima Josefa Klímy a Prima Zoom Svět. Postupně odhalíme nové interaktivní prvky v rámci našeho vysílání,“ uvedla Jitka Obzinová, šéfredaktorka zpravodajství a publicistiky televize Prima.

Nové studio zpravodajství FTV Prima.
Nové studio zpravodajství FTV Prima. Foto: Repro vysílání FTV Prima.

Nová grafika znělek využívá zeměpisnou síť poledníků a rovnoběžek. „Nechtěli jsme zakomponovat mapu ani zeměkouli, tyto prvky jsou pro zpravodajství už poměrně klišé. Využili jsme efekt zeměpisné sítě z rovnoběžek a poledníků, které jsou ve znělce jako vodorovné a svislé čáry,“ dodala Obzinová.

Barvy jednotlivých relací zůstávají zachovány. „Zprávy mají světle modrou s oranžovou, Krimi zprávy černou, červenou a bílou, Divošky mají hlavní barvu zelenou a oranžovou. Polední a Odpolední zprávy jsou světlejší než hlavní Zprávy, aby více připomínali denní světlo. Miniduel je v modré barvě, má i upravené logo. Znělka pro Top Star zůstává nezměněna, stejně tak je beze změny znělka Partie. Nově znělky vznikaly tři týdny,“ řekl grafik studia Untegrund.

Autorem hudby je Karel Antonín, hudebním režisérem Patrik Kettner a Lukáš Tvrdoň, který je zároveň zvukovým mistrem.

 

Technické údaje studia

Celková plocha studia je 65 m², z toho základní bílá lesklá podlaha má 32 m². Ve studiu jsou dvě pódia. První pódium má výšku 12 cm a jeho plocha je 8,4 m²Druhé pódium má výšku 24 cm a rozkládá se na 16,9 m². Stěny mají nosnou konstrukci z oceli. Výška je 270 cm, levá strana má délku 6,5 m a pravá strana má délku 3 m. Ve studiu je zavěšeno 27 svítidel. Čtyři LED stěny tvoří celkem 55 obrazovek, jedná se o LED stěny s roztečí bodů 1,2 mm, celkem bude zobrazení tvořit přes 9 milionů LED diod.

Vysílané pořady ze studia

18:55 Zprávy 19:25 Krimi zprávy 19:40 Divošky 19:55 Top Star Další zpravodajství Polední zprávy Odpolední zprávy Partie Publicistika Očima Josefa Klímy Miniduel Facebook Zpravodajství FTV Prima Názory bez cenzury

Fotografie nového studia FTV Prima

zpravy-prima

zpravy-prima_2

zpravy-prima_3

zpravy_prima_3

zpravy_prima_4

zpravy_prima_5

Foto: FTV Prima

-mav-