GE Money Bank dosáhlo rekordu v počtu interakcí v rámci internetové kampaně.

pondělí, 22. února 2010, 13:13 Internet & Mobil MediaGuru

107 752 fanoušků FB page, 119 284 unikátních uživatelů FB aplikace, 500 tis. odehraných her

 

V rámci aktivačního mixu XXI. zimních olympijských her ve Vancouveru pro GE Money Bank připravila agentura OMD Digital se svými partnery (Candytech.cz, Concept One, Symblaze, WDF) unikátní online projekt, který dává možnost všem fanouškům olympiády společně fandit a také mají možnost interakce se sportovci.

Hlavní části projektu je olympijská microsite Fanděte s námi! spojená se speciální FB aplikací Fandíme Českému olympijskému týmu ve Vancouveru. Kampaň je dále podpořena generální partnerstvím na idnes.cz.

Speciální olympijská microsite přináší fanouškům informace o  nejaktuálnějším dění přímo z Vancouverů, a to nejen zprostředkovaně, ale i přímo od 4 vybraných sportovců – Martiny Sáblíkové, Patrika Eliáše, Lukáše Bauera a Tomáše Krause formou osobního denního zápisníku. „Chcete-li se dozvědět, jak se sportovci připravovali na olympiádu, jak se aklimatizovali ve Vancouveru a mnoho dalšího, mrkněte na www.fandetesnami.cz, mimo jiné zde naleznete i kalendář s aktuálním přehledem olympijského dění, a sním související výsledky jednotlivých olympijských disciplín,“ dodává Martina Čelišová z OMD Digital. 

Na Facebooku se navíc fanoušci mohou interaktivně zapojit do fandění. Jednak mohou trénovat bruslení, střelbu na branku  či sjezd, a tak vyhrát originální brusle Martiny Sáblíkové, dres Patrika Eliáše či lyže Lukáše Bauera; ale nejen to! Sportovcům mohou pomocí speciální aplikace zaslat vzkaz přímo do Vancouveru a zapojit se tak do soutěže o podepsanou fotku. Se startem ZOH je pro fanoušky připraveno další překvapení, a to soutěž o MiniNotebook za každou zlatou, kterou ČOT přiveze. Chcete-li, trénovat, soutěžit či posílat vzkaz, vítáme vás na http://apps.facebook.com/gevancouver/.

 

„Facebookové projekty sklízí velmi pozitivní ohlas z řad českých fanoušků, což dokazuje olympijská stránka s více než 85.000 fanoušky i aplikace, která oslovila již před startem olympiády přes 90 tis. uživatelů,“ říká Jan Edlman z OMD Digital. „Projekt Fandíme se tak vepsal do dějin českého Facebooku jako jedna z nejoblíbenějších aplikací, neboť na výše uvedená čísla se dostal během pouhého jednoho měsíce a nabral tak nevídanou rychlost šíření.  Unikátní je též to, že uživatelé se do aplikace velmi často vrací (každý fanda odehraje v průměru přes 6 her), komunikují mefzi sebou, povzbuzují české sportovce a podporují tak olympijského ducha soutěživosti a národní soudržnosti. To vše je zastřešeno značkou klienta, tedy GE Money Bank.“

 

Lukáše Maixnera, výkonného ředitele Candytech, jsme se zeptali, jak vnímá olympijský projekt klienta GE Money Bank z pohledu tvůrčí agentury. „Facebook aplikace a kampaň Fandíme Českému olympijskému týmu je jedna z největších Facebook kampaní v ČR. Věříme, že kvalitní zpracování Facebookových kampaní může být pro značky velkým přínosem a tyto kampaně mají značný potenciál virálního šíření se mezi uživateli. To naznačuje i zatím přes půl miliónu odehraných her. Příprava tří Facebookových her, zasílání vzkazů doprovázené vždy aktuálním zpravodajství z olympijských her je něco, co se uživatelům opravdu líbí.“

 

„V rámci aktivační strategie našeho partnerství s Českým olympijským týmem hraje internet svou klíčovou roli.  S ohledem na časový posun s Vancouverem  je  internet nejvyhledávanějším a okamžitým zdrojem aktuálních informací. Největší přidaná hodnota je ale možnost interakce ať již v rámci facebook komunity nebo přímo s olympioniky. Cílem našich aktivit je primárně dát fanouškům možnost, aby se potkali z naší značkou i jinak a to s větší možností interakce. To co se podařilo v rámci tohoto projektu a stojí za jeho úspěchem je určitě maximální a dobře nastavená synergie mezi námi a agenturou OMD Digital.“  říká Lucie Salátová, Media and Channels Group Manager z GE Money Bank.

 

Věříme, že Český olympijský tým se ve Vancouveru předvede v plné síle a přiveze co nejvíce zlatých medailí! Přejeme hodně štěstí a držíme palce!

Fanděte s námi!

Martina Čelišová & Jan Edlman & Carl Wright