Partners kupují server Peníze.cz

úterý, 21. prosince 2010, 09:57 Internet & Mobil MediaGuru

Partners kupují nejrychleji rostoucí portál o osobních financích a významně tak rozšiřují své mediální aktivity.

Největší finančně-poradenská společnost Partners významně rozšiřuje své mediální aktivity. Společnost právě dokočila akvizici webového serveru Peníze.CZ, který přináší čtenářům informace ze světa osobních financí, ekonomiky a investic. "Naší strategií je dále diverzifikovat oblasti, ve kterých působíme. Jádrem společnosti je poskytování kvalitního finančního poradenství, vedle toho se ale zaměřujeme i na další oblasti: jako
jediní na trhu jsme nastartovali nabídku bankovních služeb pod značkou Partners bankovní služby, založili vlastní investiční společnost a zajímavé vzdělávací projekty chystá dceřiná společnost Partners akademie. Kvalitní zpravodajství a články ze světa financí pro širokou veřejnost zastřeší dceřinná společnost Partners media, zahrnující servery Peníze.CZ a Finmag.cz," říká předsedkyně představenstva Partners Kateřina Palková.

Podle měření NetMonitor vzrostl za prvních 11 měsíců tohoto roku počet unikátních uživatelů Peníze.CZ o 71 % na průměrných 144 000 měsíčně. Počet shlédnutých stránek v říjnu 2010 činil 1,5 miliónu, což je o 60 % více než v roce minulém. Server Peníze.CZ je tak nejrychleji rostoucím portálem o osobních financích v České republice.

"Peníze.CZ budou i nadále nezávislé médium a věříme, že díky našemu informačnímu i technologickému zázemí úspěšně navážeme na růst portálu v posledních měsících a dokážeme vybudovat ještě silnější a úspěšnější komunitu lidí, kteří mají zájem kvalitně pečovat o své peníze," říká člen  představenstva Partners Tomáš Prouza, který bude nově odpovídat také za všechny projekty dceřiné společnosti Partners Media. "Zaměříme se také na posilování užitečných nástrojů, které budou postaveny na datech, které server Peníze.CZ během deseti let fungování nashromáždil," dodává Tomáš Prouza.