Seznam mění slogan - provokace Googlu?

pondělí, 10. ledna 2011, 12:53 Internet & Mobil MediaGuru

Seznam.cz mění svůj slogan na "Seznam - najdu tam, co hledám".

Největší český internetový server Seznam.cz oznámil změnu dlouholetého claimu "Seznam - najdu tam, co neznám" na nový "Seznam - najdu tam, co hledám."

Vzhledem k tomu, že dlouhodobě se po internetu zpopularizoval vtip "Seznam, najdu tam, co neznám - Google, najdu tam, co hledám," se jedná o dosti odvážný a provokativní tah, ze strany Seznamu.

Osobně tuto změnu nepovažuji za šťastnou...

Kampaň se objeví od středy 12. ledna a její hlavní součástí bude televizní spot, který diváci budou mít možnost zhlédnout na hlavních českých TV stanicích. Registrace nového sloganu „Najdu tam, co hledám" proběhla již na jaře 2010 a podle Seznamu vyjadřuje změnu, která se na trhu odehrála. „Internet byl tehdy neznámým prostředím a tomu také odpovídal slogan Seznam … najdu tam, co neznám. Nyní už je ale internet pro většinu lidí něčím, bez čeho by se neobešli. Stal se pro nás zdrojem všeho, co zrovna hledáme. Změna sloganu je proto jen reakce na internet současné doby,“ vysvětlil změnu Pavel Zima, generální ředitel Seznam.cz. Prohlédněte si spot zde:  

http://onas.seznam.cz/cz/marketing/akce/marketing-akce-rok-2011/#reklama-seznam 

A protože jsou dnes asi hvězdy v nějaké bizarní konstalaci, další zajímavou zprávu jsem četl v dnešním M&M:

"V Indii se letos v lednu představila kampaň džínů, která by Čechy bezpochyby zaujala - do džínů totiž oblékla sochy českých panovníků, konkrétně Karla IV. a Jiřího z Poděbrad. Kampaň realizovala pro džínovou značku Killer"

V Indii?