TV Barrandov představila jarní programové schéma

úterý, 11. ledna 2011, 13:58 TV MediaGuru

Letošní pořady budou ve znamení oslav 80. výročí Ateliérů Barrandov. TV Barrandov chce letos dosáhnout průměrného denního share na úrovni 6 % - 8 %.

Televize Barrandov plánuje zařadit do jarního programového schématu několik novinek. Nejvýraznější programovou náplní budou oslavy 80. výročí založení Ateliérů Barrandov. Televize podle slov marketingového ředitele Janise Sidovského tímto reaguje na přání diváků. Opírá se o výzkum mediální agentury OMD, který ukázal, že cca 84 % respondentů by takové pořady na TV Barrandov uvítala.

Tahákem má být Barrandovský Videostop

Oslavy 80. výročí se promítnou např. do nového soutěžního pořadu Barrandovský Videostop, který bude v návaznosti na tradici moderovat Jan Rosák. V 17 dílech se soutěže zúčastní jak herecké osobnosti, tak režisérské legendy (J. Herz, D. Klein, Z. Troška aj.). Televize jej nasadí od letošního března.

Barrandov bude dále pokračovat v nasazování českých filmů natočených na Barrandově a minulost bude připomínat cyklem bulvárních dokumentů věnovaných filmovým hvězdám, kaskadérům nebo osobnostem jako byl Ladislav Smoljak. V programu se objeví od začátku března v sobotu večer.

Novým pořadem bude také původní romantická docu-soap Svatby jako řemen, kterým bude provázet herečka Alice Bendová. Pořad se zaměří na svatby v typické české rodině, na Moravě, nebo i ve vietnamské komunitě. Do vysílání TV Barrandov bude nasazen v dubnu.

V programovém schématu dále zůstávají pořady jako Politická střelnice Zuzany Bubílkové (od 6. března v neděli večer), Pečeme s láskou, Prominenti nebo Co bude dnes k večeři.

Předpokládaná ztráta vloni 300 mil. Kč

TV Barrandov vysílá od 11. ledna 2009. Průměrný share za loňský rok dosáhl 4,22 % (D15+), přičemž v některých týdnech se průměrný denní share pohyboval mezi 5 % – 6 %. Barrandov pro letošní rok plánuje zvýšit průměrný denní share na 6 % - 8 %, informovala generální ředitelka TV Barrandov Janka Vozárová. Hospodaření televize se podle jejích slov vyvíjí v souladu s obchodním plánem. Za loňský rok je očekáváná ztráta na úrovni cca 300 mil. Kč, což je vylepšení výsledku oproti roku 2009 (ztráta 420 mil. Kč).