MfD: O barrandovská studia se údajně zajímá ruský investor

čtvrtek, 03. února 2011, 11:41 TV MediaGuru

ČTK: Deník MF Dnes přináší informaci o možném zájmu ruských investorů o barrandovská studia a televizi.

Praha 3. února (ČTK) - O koupi barrandovských filmových studií a televize, které patří ocelářskému kolosu Moravia Steel, se údajně zajímá ruský gigant AFK Sistema, který většinově ovládá oligarcha Vladimir Jevtušenkov. S odvoláním na tři na sobě nezávislé zdroje to píše dnešní Mladá fronta Dnes (MfD). Oficiálně zástupci obou společností rozhovory o prodeji popřeli.
"Jednalo se, ale žádná dohoda zatím není," řekl jeden ze zdrojů blízkých Barrandovu. Mluvčí AFK Sistema Vsevolod Sementsov ale řekl, že AFK Sistema nemá takovou investici v plánu. "Možná jsme si dělali určitý benchmark, srovnání s Barrandov Studio, protože budujeme vlastní studia. A možná z toho vznikly spekulace o koupi," řekl.
Jednání o prodeji odmítla i mluvčí Moravia Steel Dušana Chreneková.
MfD ale píše, že podle zdroje z ruských finančních kruhů se Sistema na Barrandov "dívá a hodnotí možnosti". Zdroj blízký Moravia Steel pak řekl, že sama firma se ještě nerozhodla, zda ateliéry a televizi prodat, nebo ne. Deník dodává, že ruská společnost má kromě své IT a ropné části i divizi Sistema Mass-Media, do níž patří například Stream Television Company či ruská filmová studia Russian World Studios nedaleko Petrohradu.