News Corp v nových médiích nemíří vždy nejpřesněji

pátek, 04. února 2011, 16:20 Internet & Mobil MediaGuru

Mediální magnát Rupert Murdoch se hodně snaží i v nových médiích, ale ne všechny pokusy jsou zdařilé.

Mediální společnost News Corporation magnáta Ruperta Murdocha představila tento týden koncept deníku připraveného výhradně pro iPad, na poli nových médií ale také prošlapává nejistou cestu.

Vedení firmy se už netají tím, že končí svoji misi v oblasti sociálních sítí, do kterých se pustila s projektem My Space. Firma už letos začátkem ledna naznačila, že bude hledat partnerství pro My Space a citelně zde zredukovala počet zaměstnanců. V tomto týdnu svůj záměr znovu zopakovala. "Popularita MySpace dlouhodobě klesá, zejména kvůli konkurenci Facebooku, a nedá se moc očekávat, že by MySpace tento nepříjemný vývoj zvrátil,“ hodnotí vedoucí internetového oddělení PHD Jan Poštulka.

Celkový účet News Corporation na digitálních operacích představuje 275 mil. USD (cca 4,8 mld. Kč), z čehož investice do My Space činí 168 mil. USD (2,96 mld. Kč). Plánované náklady na výrobu deníku určeného pro iPad, které jsou odhadovány na 30 mil. USD, si už teď vyžádaly 7 mil. USD, které byly určeny pro celé první letošní čtvrtletí.

Graf: Vývoj denní návštěvnosti My Space a Facebook v letech 2009-2010.

Zdroj: Google Trends