Prima v březnu spustí nový kanál. Nova říká, že je připravena

čtvrtek, 17. února 2011, 10:56 TV MediaGuru

Televize Prima startuje nový kanál pro ženy Prima Love. Spustí jej 8. března. Zaměřit se chce zejména na ženy ve věku 15-44 let.

Kanál Prima Love rozšiřuje nabídku televizních stanic Primy a v portfoliu vedle mateřské stanice doplňuje na muže orientující se Primu Cool. "Chceme nabídnout rovnovážný zásah diváků," představil novou stanici generální ředitel televize Marek Singer. Hlavní cílovou skupinou je podle jeho slov žena mladšího věku, která se ráda baví.

Prima do programového schématu nového kanálu zařadí některé známé pořady ze svého dřívějšího vysílání. Půjde např. o seriály Rodinná pouta, Ally McBealová, Chirurgové, Zoufalé manželky, Ošklivka Katka nebo Letiště. Mezi dalšími pořady, které se na stanici objeví, budou nové seriály Glee, Seznam Ex, Familie nebo Nemocnice Mercy. "Předpokládáme, že bychom se na konci roku 2011 měli dostat k 3% podílu na sledovanosti ve skupině 15+," řekl Mediaguru Marek Singer.

Prima využije pro start nového kanálu licenci, kterou drží na vysílaní regionálního zpravodajství R1. Pro změnu programového schématu už Prima obdržela souhlas od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Rada odsouhlasila změnu licenčních podmínek s platností do konce letošního roku. O  licenci na vysílání Primy Love bude televize teprve žádat. V důsledku této změny se také rozšíří ranní vysílání Primy Cool. 

Prima má navíc k dispozici ještě licenci na kanál Prima family. "Prima family je jedna z možností a o jejím zahájení rozhodneme podle situace na trhu," uvedl Marek Singer.

Otázkou je, jak na tento krok zareaguje konkurenční Nova. Podle vyjádření její mluvčí Michaely Fričové Nova pracuje na různých konceptech dalších tematických kanálů k Nově Cinema, Nově Sport a MTV. "Některé máme připravené k okamžitému spuštění. Podrobnosti oznámíme v pravý moment," informovala. Nova si už nechala zaregistrovat názvy Nova Lady, Nova Family či Nova Hobby.