TV Nova představila jarní programové schéma

úterý, 01. února 2011, 13:05 TV MediaGuru

Klíčové pořady v jarním programovém schématu TV Nova mají tvořit osvědčené seriály, druhá řada reality show Česko Slovenská Superstar, telenovela Tisíc a jedna noc a rozšířené zpravodajství.

TV Nova odstartuje jarní programové schéma už dnes, kdy do vysílání zařadí další řadu seriálu Ordinace v růžové zahradě. Nova slibuje v druhé řadě nové zápletky a nové postavy.

Od neděle 6. února nasadí Nova další novinku, v současnosti velmi diskutovanou tureckou telenovelu Tisíc a jedna noc. Příběh „o citech silnějších než jsme my sami“ má být zařazen do prime-timového schématu každý den s výjimkou pátku a soboty. Po čtrnácti dnech vysílání se frekvence vysílání sníží na 4 dny v týdnu. Programová ředitelka TV Nova Alex Ruzek se domnívá, že nový seriál nabídne divákům „krásné lidi a interiéry a že dá lidem lásku, kterou chtějí“.

Nova se zřejmě neobává poklesu sledovanosti u mladších cílových skupin. Zkušenost ze slovenské TV Markíza údajně televizi ukázala, že formát byl úspěšný i ve skupině diváků 12-54 let, kde dosáhl 16% ratingu a 45% podílu na sledovanosti. Vedení televize má interně stanovenou hranici sledovanosti, pod kterou by se nechtěla s vysíláním telenovely dostat, její hodnoty však programová ředitelka neprozradila.

Od 13. února začne Nova rozšiřovat své zpravodajské pořady. Současnou strukturu zpravodajských relací doplní Polední Televizní noviny, které budou vysílány od pondělí do pátku, a také Noční Televizní noviny, které poběží od pondělí do čtvrtku. Stopáž relací by měla být cca 25 minut včetně informací ze sportu a o počasí.

Nova také představí nové znělky zpravodajských relací a novou grafiku. Největší investicí do jarního programu představuje podle Alex Ruzek druhá řada soutěže Česko Slovenská superstar. Ta odstartuje 20. února. Páteří programového schématu mají být také osvědčené seriály Comeback a Ulice.