Media Master bude dál prodávat reklamu na ČT

úterý, 12. dubna 2011, 19:51 TV Martina Vojtěchovská

Česká televize vybrala prodejce reklamního prostoru na příštích pět let. Pokračuje ve spolupráci s dosavadním zastupitelstvím Media Master.

Česká televize se ve finále rozhodovala mezi dvěma uchazeči – dosavadním prodejcem reklamy ČT firmou Media Master a společností MediaPlatform. "Protože MediaPlatform nesplnila jedno z kvalifikačních kritérií (řádná platnost pojišťovací smlouvy), musela komise tuto nabídku vyloučit a rozhodla se akceptovat nabídku firmy Media Master, jedinou která v tendru zůstala," zdůvodnila dnes výběr Česká televize.

Česká televize vyhlásila veřejnou soutěž na prodej reklamního prostoru na jaře roku 2010. Uzávěrka příjmu nabídek byla stanovena na 30. srpen. V září 2010 zasedla výběrová komise, ale vzhledem k tomu, že Úřad pro ochranu hospodářské soutěže napadl jedno z kritérií tendru, nebylo možné ve výběru pokračovat.

Rada ČT uložila vedení televize veřejné služby, aby ukončilo výběrové řízen tak, aby prodej reklamního času byl smluvně pokrytý od dalšího roku a nehrozilo provizorium, které by Českou televizi stavělo do neřešitelné situace.