Prima zvyšuje tržby rychleji než mateřská MTG

pondělí, 18. dubna 2011, 13:05 TV MediaGuru

Růst tržeb společnosti MTG v Česku, kde provozuje TV Prima, dosáhly v prvním čtvrtletí 14 %.

Švédská společnost Modern Times Group (MTG), která v České republice ovládá televizi Prima, dosáhla v prvním čtvrtletí letošního roku rekordních výsledků, vyšších marží a dvouciferným tempem zvýšila tržby. Ty se jí v konstantních kurzech zvýšily o deset procent na 3,1 miliardy švédských korun (asi 8,4 miliardy Kč).

V České republice růst tržeb činil 14 procent, převážně díky vyšší sledovanosti. Firma ve své výsledkové zprávě uvedla, že pokud by se braly v úvahu kurzové výkyvy, pak se tržby za celou skupinu zvýšily pouze o dvě procenta na 3,05 miliardy švédských korun (asi 8,2 miliardy Kč). Provozní zisk se zvýšil o 15 procent na 432 milionů švédských korun (přibližně 1,2 miliardy Kč). "Tržby a provozní zisk za první čtvrtletí jsou na nových rekordech. V konstantních kurzech dosáhly vyšších tržeb všechny naše obchodní segmenty," podotkl k výsledkům prezident a výkonný ředitel MTG Hans-Holger Albrecht.

Na růstu tržeb se ve čtvrtletí podílely stanice Prima a Prima Cool, naopak vliv nové stanice Prima Love se ještě příliš neprojevil, protože podnik ji spustil teprve v březnu. Prima i Prima Cool zaznamenaly proti loňskému prvnímu čtvrtletí výrazný nárůst sledovanosti. MTG provozuje televizní stanice v několika evropských zemích. Kromě České republiky také v Estonsku, Lotyšsku, Litvě a Bulharsku.