V zahraničí stále frčí talentové formáty

středa, 18. května 2011, 12:57 TV Martina Vojtěchovská

Novinka německé stanice RTL, pořad Let's Dance, se stala při své premiéře nejsledovanější v daném dni. Populární jsou talentové pořady i na dalších obrazovkách.

Pohled na sledovanost pořadů na zahraničních televizních obrazovkách, tak jak jej přináší server analyza.tv, ukazuje, že talentové formáty (taneční, pěvecké) jsou stále velmi oblíbené.  

Taneční show Let's Dance, kterou na konci března nově nasadila německá stanice RTL, se velmi dobře uchytila. Premiérový díl zhlédlo 5,33 mil. diváků, což ji ve skupině 14-49 let vyneslo 19,7% podíl, nejvyšší v daném dni.

Na RTL v pondělním večeru také boduje i u nás známá soutěžní hra Chcete být milionářem (v německém originále Kdo se stane milionářem?)

Rovněž za oceánem jsou pěvecké a talentové show stále populární. Americká stanice Fox si ve 13. týdnu udržela vedoucí pozici s talentovou show American Idol (u nás známou pod názvem Česko hledá Superstar). Tlačí se však na ní taneční show Dancing with the Stars na stanici ABC, která si odbyla odvysílání premiérových dílů další řady. Pořad sledovalo 22,6 mil. diváků, což bylo sice méně než úvod loňské řady, ale i tak dosáhl lepších výsledků než všechny ostatní pravidelné pořady roku 2011 s výjimkou American Idol.

Novou zábavnou show s názvem Velký duet (The Big Duet) nedávno představila i maďarská soukromá stanice TV2. Pořad je považovaný za vlajkovou loď jarní sezóny a soutěží s dalším talentovým pořadem A zrodila si hvězda (A Star is Born).