ČT2 chce zvýšit průměrnou sledovanost nad 4 procenta

středa, 15. června 2011, 04:22 TV MediaGuru

Pro podzimní vysílací schéma počítá ČT2 s dílčími změnami, které by měly přispět ke zvýšení průměrné sledovanosti nad úroveň čtyř procent.

Změny ve vysílacím schématu, ke kterým přistoupila televizní stanice ČT2 na přelomu dubna a května, očekávání splnila. Průměrná týdenní sledovanost se po nich zvýšila a stabilizovala nad úrovní 3,5 procenta. V dubnu se přitom průměrná sledovanost u dospělých diváků pohybovala na 3,1 procenta. Pro podzimní vysílací schéma stanice počítá už jen s dílčími změnami, které by měly přispět ke zvýšení průměrné sledovanosti nad úroveň čtyř procent. ČT2 to uvedla v tiskové zprávě. Některé z těchto připravovaných změn chce ČT2 vyzkoušet již v letním vysílacím schématu, tedy v červenci a v srpnu. Konkrétněji to však neupřesnila.

Pondělní večery budou přes léto i nadále věnovány dokumentům. Po nich bude následovat film v původním znění s titulky, a to například v rámci cyklu Americké nezávislé léto. Úterý bude tradičně filmové. Diváci uvidí mimo jiné Čingischána s Omarem Sharifem, snímek Královna a kardinál a také westernovou sérii s filmy Rio Bravo či Mackennovo zlato. Ve středu večer bude stanice vysílat přírodovědné dokumenty, ve čtvrtek potom původní české dokumenty. Mezi nimi bude například Katka Heleny Třeštíkové.

Páteční večery budou patřit tradičně cyklu Zázračná planeta, v sobotu půjde seriál Návrat na Brideshead s Jeremy Ironsem v titulní roli následovaný letní sérií celovečerních animovaných filmů. Pozdní večer bude patřit humoru v podání divadla Sklep. Také skladba letních nedělních večerů navazuje na jarní vysílací schéma. Na programu budou mimo jiné zahraniční dokumentární filmy.