Majitel VLP potvrdil do čela vydavatelství J. Bosákovou

čtvrtek, 23. června 2011, 10:25 Lidé, Tisk MediaGuru

Jediný akcionář vydavatelství Vltava-Labe-Press, Verlagsgruppe Passau, rozhodl ve čtvrtek o tom, že od 1. července povede vydavatelství Jitka Bosáková.

Jitka Bosáková v současnosti zastává pozici výkonné ředitelky VLP a je i členkou představenstva. Nově tak bude zastávat pozici generální ředitelky a předsedkyně představenstva.

Dosavadní předseda představenstva a generální ředitel Miroslav Pavel bude ve VLP dále působit už jen v dozorčí radě. Pavlovi končí k 30. červnu tříletá smlouva a z uvedených manažerských postů odchází.

Představenstvo doplní Jan Pertl, současný ředitel regionu západní Čechy. Dalšími dvěma členy zůstávají finanční ředitelka Lucie Kočí a Robert Vukelić, jenž je zodpovědný za multimediální rozvoj.

„Jsem ráda, že právě tento tým, který má srdce pro regionální deníky a dostatek zkušeností ze všech našich činností, povede náš mediální dům. Máme k sobě důvěru, a to je nejdůležitější“ uvedla k tomuto rozhodnutí za akcionáře Simone Tucci – Diekmannová (na obrázku dole), v jejíž gesci je pasovské angažmá v České republice, jež začalo rozvíjet současnou podobu 71 regionálního Deníku v ČR dle evropských zkušeností před dvaceti lety – v červnu 1991.

Regionální deníky Deník mají výsadní postavení na českém deníkovém regionálním trhu. Podle posledního Media projektu je denně čte 900 000 čtenářů, což je v segmentu tzv. seriózních deníků nejvíce v republice.

-mav-