Media 4You žaluje Romana Galla o 4,2 milionu korun

pátek, 10. června 2011, 00:37 Internet & Mobil MediaGuru

Společnost Media 4You, dříve PPF Media, žaluje svého někdejšího generálního ředitele Romana Galla o 4,2 milionu korun.

Společnost Media 4You žaluje Romana Galla o 4,2 milionu korun. Ty mu prý byly neoprávněně vyplaceny jako mzda generálního ředitele. Žaloba byla podána dnes. Oznámil to Oldřich Babický, který společnost mediálně zastupuje.

Pracovní poměr s Gallem podle společnosti nikdy nemohl vzniknout, protože se nejprve stal předsedou představenstva s nárokem na odměnu, a až později uzavřel pracovní smlouvu se zařazením na post generálního ředitele.

"Žalobu opíráme o dřívější rozhodnutí Nejvyššího soudu a Nejvyššího správního soudu, která konstatují, že není možné současně pobírat odměnu jako člen statutárního orgánu společnosti a odměnu ve funkci generálního ředitele, když se náplň práce překrývá," uvedl předseda představenstva žalující společnosti Richard Benýšek.

Činnosti člena statutárního orgánu, které plynou z obchodního zákoníku, podle něj nemůže příslušný člen představenstva vykonávat v rámci svého pracovního poměru. Gallovi tak prý nárok na mzdu ani na žádné jiné úhrady mzdy nevznikl. "Společnost Media 4You již byla z různých stran poškozovaná dost a je na čase se všemi zúčtovat," doplnil Benýšek.

Gallo prý byl v polovině prosince vyzván, aby neoprávněně inkasovanou mzdu vrátil. Tuto výzvu si však v úložní lhůtě nepřevzal. Převzal si až lednovou výzvu, ale peníze nevrátil a komunikace s ním je podle Benýška obtížná.

PPF Media patřila společnosti PPF. Na český mediální trh přišla v roce 2009 s projektem hyperlokálního zpravodajství Naše adresa či s projektem rozvíjejícím známý blog věnovaný médiím Mediář.cz. PPF ji koncem srpna 2010 prodala podnikateli Benýškovi, od října nese nové jméno Media 4You.

Benýšek pozastavil většinu aktivit firmy a propustil dvě stovky zaměstnanců. Koncem listopadu zahájil Městský soud v Praze s Media 4You insolvenční řízení, které nakonec zastavil. Projekt regionálního zpravodajství Naše adresa se podle slov Richarda Benýška úplně nezastavil. Bude prý pokračovat, ale v menším rozsahu, musí být ekonomicky soběstačný.