Astrosat vstupuje do iPadů, pro začátek volí TV magazín

čtvrtek, 28. července 2011, 11:13 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Dalším tuzemským časopiseckým vydavatelstvím, které nabídne titul ze svého portfolia také uživatelům iPadů a iPhonů, je Astrosat.

Vydavatelství Astrosat, které produkuje několik TV titulů a časopisy Glanc, Gurmet a Šíp Plus, se rozhodlo, že jako první uvede do distribuční platformy App Store týdeník TV magazín, nejsilnější televizní magazín ze svého portfolia.  

Uživatelé tak získají on-line televizní program pro 56 kanálů vysílaných v ČR. Z toho 17 českých kanálů bude k dispozici zdarma, dalších 39 v rámci předplatného za 2,39 eur na tři měsíce. Součástí předplatného se také stává přístup ke kompletní elektronické verzi TV magazínu. Současně Astrosat zahájil prodej inzerce pro tato „applovská“ vydání. Vydavatelství se k tomuto kroku rozhodlo na základě mezinárodních zkušeností jednoho ze svých spolumajitelů, kterému se distribuce TV guidu pomocí nových médií osvědčuje.

Astrosat se přitom podle slov jednatelky Aleny Černé na základě výsledků TV magazínu rozhodne o uvedení dalších titulů ze svého portfolia pro iPady a iPhony. „Uvažujeme především o společenském segmentu, konkrétně o magazínu Glanc,“ upřesnila pro MediaGuru Alena Černá. V případě Glancu by však vydavatelství pravděpodobně nezpoplatnilo titul okamžitě, ale až po nějakém zkušebním období, kdy by si uživatelé mohli obsah stahovat zdarma.

Astrosat se tak přiřadil k některým dalším magazínovým vydavatelstvím v Česku, která distribuují své tituly přes iPhony a iPady. Jako první přišlo s těmito verzemi vydavatelství Mladá fronta, dále přibyla např. vydavatelství Mediacop, Burda Praha nebo Economia.

-mav-