Nova slučuje své firmy pod CET21

pátek, 15. července 2011, 08:01 TV MediaGuru

Společnosti ve vlastnictví CET21 – Mediafax, Jyxo a Internet Blog - se slučují s CET21, která je držitelem licence na vysílání TV Nova.

Spřízněné firmy, které CET21 stoprocentně ovládá - Mediafax, Jyxo a Internet Blog – a CET 21, držitel licence na vysílání TV Nova, zfúzují a nástupnickou společností se stane CET21. Společnosti Mediafax, Jyxo a Internet Blog zaniknou. CET21 převezme veškeré jejich práva a povinnosti. Vyplývá to z projektu fúze, uloženého ve Sbírce listin.

Ve všech případech jde o společnosti, které Nova vzhledem ke svému majetkovému vlastnictví už integrovala do své struktury. Tiskovou agenturu Mediafax koupila Nova na začátku roku 2010 a její redaktory začala začleňovat do redakce zpravodajství TV Nova. Internetovou společnost Jyxo (vyhledávač Jyxo.cz) a sesterskou firmu Internet Blog (blog.cz) získala na jaře 2008.

Ohlášená fúze nevyžaduje předchozí písemný souhlas Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a ani rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže na povolení spojení.

Hospodaření tří dotčených společností skončilo v loňském roce mírnou ztrátou: Mediafax -62,8 tis. Kč, Internet Blog -131,6 tis. Kč, Jyxo -1,8 mil. Kč, přičemž neuhrazená ztráta Mediafaxu z předcházejících let představuje 205 mil. Kč, nerozdělený zisk Jyxa z předcházejících let 7,6 mil. Kč a nehurazená ztráta Blog Internet z předcházejících let 176 tis. Kč.  

-mav-