OMD uvedla aplikaci Chytré noviny

čtvrtek, 14. července 2011, 12:00 Internet & Mobil MediaGuru

Mediální agentura OMD představila agregátor zpráv - interaktivní webovou aplikaci Chytré noviny, která umožňuje sestavovat noviny na přání.

Na adrese www.chytrenoviny.cz si mohou uživatelé sestavovat vlastní noviny, a to ze zdrojů, o které mají zájem a které si sami zvolí a podle témat, která je zajímají.

Zprávy jsou pak zobrazovány na jakékoliv platformě - na webových stránkách Chytrých novin, na iPadu, mobilních telefonech nebo je možné je obdržet emailem. „Zprávy jsou řazeny přehledně a jednoduše umožňují konzumaci zpráv během dne, kdykoliv a na jakémkoliv zařízení,“ představil produkt Jan Edlman, head of digital innovation mediální agentury OMD. „Hlavní výhodou produktu je to, že umožňuje sdílení zpráv na jednom místě a na jakémkoliv zařízení připojeném k internetu. Zprávy je možné konzumovat při jakékoliv aktivitě,“ řekl Jan Pfeifer, managing director OMD, s tím, že produkt je propojen i s Facebookem. „Na základě nastavení sociální skupiny a oblíbenosti článku se uživatel dostane i k obsahu serverů, které obvykle nenavštěvuje, ale jejichž zaměření vyhovuje jeho nastavení,“ dodal.

V přehledu se aktuálně zobrazují zprávy podle osobního nastavení, případně zprávy, které sleduje sociální skupina uživatele a také nejčtenější a nejoblíbenější zprávy za dané období. V současnosti je do projektu zapojeno cca 20 zdrojů českých médií.

Produkt je určen široké populaci, ale primárně je určen uživatelům s nedostatkem času, kteří potřebují efektivně získat co nejvíce relevantních informací z oblasti svého zájmu. Jde tedy hlavně o lidi v manažerských pozicích, nebo například o studenty. „Každý z nás používáme více zdrojů a čas, který trávíme konzumací je větší, než je nutné. Proto přicházíme s produktem, který zprávy agreguje na jednom místě,“ vysvětlil Jan Edlman.

Podle Jana Pfeifera se OMD tímto pouští do oblasti, která není pro mediální agenturu úplně tradiční. „Trh je velmi dynamický a jsme nuceni věnovat se oblastem, které nejsou pro nás typické. Jsme ale agenturou inovativní, proto tento produkt nabízíme,“ uvedl Jan Pfeifer.

-mav-