Bulvární weby letos zvyšují návštěvnost

pondělí, 01. srpna 2011, 08:32 Internet & Mobil MediaGuru

Zájem o bulvární informace na internetu se letos oproti loňskému prvnímu pololetí mírně zvýšil. Hlavní hráči jsou aktivní a mění podobu svých webů.

Narozdíl od bulvárního tiskového segmentu se v letošním roce daří bulvárním online magazínům zvyšovat návštěvnost. Celá kategorie bulvárních magazínů, sledovaná v NetMonitoru, vykazuje v letošním pololetí vyšší návštěvnost než ve stejném období vloni. Hlavní hráči v tomto segmentu také letos přistoupili k výrazným změnám grafiky a obsahu.

Přestože letní měsíce patří tradičně v internetové návštěvnosti k slabším, letošní červen byl zatím pro bulvární online magazíny nejúspěšnějším letošním měsícem. Celková měsíční návštěvnost překonala v červnu 3,173 mil. uživatelů.

Růstový trend jde zejména za lídrem Super.cz, jehož odvážný redesign v květnu vedl ke zvýšení návštěvnosti. Návštěvnost letos také zvyšují online tituly bulvárních deníků - zejména Blesk.cz, který novou grafiku představil v minulém týdnu, a také Ahaonline.cz. Server Bleskově.cz z portfolia Centrum Holdings má v prvním letošním pololetí průměrnou měsíční návštěvnost nižší než v loňském pololetí, na druhou stranu květen a červen byly pro Bleskově.cz zatím letos nejúspěšnější měsíce.

Do souboje bulvárních webu chce také promluvit Superspy.cz společnosti Stratosféra, která se do letošního jara podílela na přípravě Super.cz. Web Superspy.cz spustila letos na začátku května se záměrem konkurovat právě Super.cz. Údaje o jeho návštěvnosti však zatím nejsou k dispozici v jednotném měření NetMonitor.

Souhrnná návštěvnost bulvárních webů (leden-červen 2011)

  

Zdroj: NetMonitor

Vývoj návštěvnosti bulvárních webů (leden-červen 2011)

Zdroj: NetMonitor

-mav-