Kdo letos ztrácí na internetu?

pondělí, 08. srpna 2011, 13:50 Internet & Mobil MediaGuru

Návštěvnost tří nejsilnějších provozovatelů odpovídá průměrnému růstu celého trhu. O pozice mezi sebou bojují mediazastupitelství AdActive a ARBOinteractive.

Průměrný počet návštěvníků českého internetu se v letošním prvním pololetí oproti stejnému období vloni zvýšil o 362 tisíc, což představuje celkovou průměrnou měsíční návštěvnost 5,88 mil. uživatelů v roce 2011. V loňském prvním pololetí tvořil průměr za období leden-červen 5,52 mil. návštěvníků. Meziročně se tedy návštěvnost na internetu letos zvýšila o 6,5 %.

Pololetní srovnání jednotlivých provozovatelů ukazuje na mírnou změnu pozic oproti stejnému loňskému období. Lídr Seznam.cz potvrdil svoji vedoucí pozici, když jeho vývoj návštěvnosti kopíroval celkovou průměrnou návštěvnost na internetu. Pozici dvojky oproti loňsku upevnila mediální skupina Mafra.

Do pořadí největších tuzemských provozovatelů letos výrazněji promlouvají mediální zastupitelé. Zastupitelství Impression Media je za období letošního pololetí trojkou českého internetu a odsunulo tak Centrum Holdings, které meziročně pokleslo, na pozici čtyřky. Dalším mediazastupitelstvím, které si oproti loňsku citelněji polepšilo, je AdActive. Naopak oproti loňsku pokleslo ARBOinteractive, což ve výsledku znamená, že AdActive se těsně dostalo před svého konkurenta.

Průměrná návštěvnost (leden-červen 2011) top provozovatelů

Zdroj: NetMonitor

-mav-