Nova připravuje obdobu Otázek Václava Moravce

úterý, 23. srpna 2011, 08:05 TV MediaGuru

Televize Nova připravuje obdobu dikusního pořadu Otázek Václava Moravce a shání lidi, kteří by nový program dali dohromady.

Kdo jej bude moderovat, se zatím neví, v létě se spekulovalo o tom, že by pořad mohl na Nově moderovat i Václav Moravec. Napsaly to dnešní Hospodářské noviny (HN). Nova už zveřejnila inzeráty, že hledá pro pořad dramaturga. 

"Vyvíjíme celou řadu nových pořadů, politický debatní program patří mezi ně," řekla listu Marie Fianová z tiskového oddělení Novy. 

Stanice, vlastněná mezinárodní mediální skupinou CME, na svém webu zveřejnila inzerát, že přijme „producenta/dramaturga pro debatní politický program". Takový člověk má dohlížet na natáčení, má dávat dohromady seznam hostů i otázky pro ně, vymýšlet scénáře. 

O tom, kdy se talk show dostane na obrazovky či kdo ji bude moderovat, se toho zatím moc neví. "V tuto chvíli nemůžeme potvrdit celkovou koncepci pořadu, o dalších krocích budeme informovat," řekla HN Fianová. 

V létě se hovořilo o tom, že esem Novy by mohl být přímo Moravec, ten se ovšem v neděli vrátil se svými Otázkami na ČT1 a ČT24. Že by ještě mohl zběhnout ke konkurenci, ale nevylučuje. Bude prý záležet na tom, jak dopadne výběr nového ředitele České televize, který by měl být znám během září. 

"Podle mě to je dobře, že Nova bude mít také politickou diskusi," řekl Moravec. "Já konkurenci vítám. Co se týče spekulací o mém odchodu, ty se objevují periodicky. Já se ale cítím být novinářem televize veřejné služby. Pokud by ovšem nový generální ředitel hodlal udělat z ČT lobbistickou televizi, odešel bych," dodal. 

Dlouhá léta soupeřila s debatními pořady veřejnoprávní televize novácká Sedmička. Tu moderovali např. Jan Vávra, Jana Bobošíková a Martin Veselovský. V posledních letech Nova žádnou nedělní diskusi o politice divákům nenabídla.