Retro seriály: který je nejsledovanější?

úterý, 16. srpna 2011, 01:22 TV MediaGuru

Oblíbenost starších seriálů je nezpochybnitelná. Který ale vítězí letos u diváků? Žena za pultem, major Zeman nebo Nemocnice?

O tom, že starší česká seriálová a filmová tvorba diváky televizních obrazovek stále láká, není sporu a dokládají to i letošní čísla sledovanosti těchto pořadů. Seriály obecně patří k nejsledovanějším žánrům televizní nabídky – z těch současných jsou to např. Ordinace v růžové zahradě, Cesty domů, Ulice nebo Cukrárna.

Protože ale televizní stanice vycítily zájem publika o návrat starších pořadů, podívali jsme se na to, které seriály, natočené před rokem 1989 a odvysílané v letošním roce, přitáhly největší divácká publika.

Největší masu letos zatím nalákal seriál Plechová kavalerie, kterou do letního schématu zařadila TV Nova. Divácký potenciál je pochopitelně u lídra TV trhu vyšší než u menších stanic. Přesto se zejména TV Barrandov podařilo právě s komunistickými seriály proniknout do žebříčku nejsledovanějších seriálů. Vedle Ženy za pultem a Třiceti případů majora Zemana je u diváků také oblíbený seriál o celnících Ve znamení Merkura.

I po několikátých reprízách diváky stále přitahuje Nemocnice na kraji města, také další seriál z lékařského prostředí Sanitka a zájem vyvolává i cyklus povídek ze života Bakaláři.

Nejsledovanější seriály natočené před r. 1989

Zdroj: ATO-Mediaresearch, 1.1.-31.7. 2011, 15+, doba vysílání: 12:00-0:00.

-mav-