Mediaresearch: Budeme se bránit všemi prostředky

čtvrtek, 29. září 2011, 06:49 TV MediaGuru

Předsedkyně představenstva Mediaresearch Tereza Šimečková nevidí žádné zákonné důvody, proč by mělo být výběrové řízení na peoplemetry zrušeno.

„I pro zrušení výběrového řízení musí být naplněny zákonné podmínky, a pokud naplněny nebudou, bude se Mediaresearch domáhat svých práv všemi přípustnými prostředky,“ uvádí v dnešním písemném prohlášení předsedkyně představenstva společnosti Mediaresearch Tereza Šimečková. Reaguje tak na situaci ohledně tendru na nové měření televizní sledovanosti a na záměr TV Nova stávající tendr zrušit a vypsat tendr nový.

„Jsme přesvědčeni, že výběrové řízení na realizátora elektronického měření sledovanosti televize 2013-2017 proběhlo transparentně a přísně v souladu se zákonem a zadávací dokumentací. Nabídka Mediaresearch musela být výběrovou komisí přečtena a posouzena ve smyslu splnění veškerých požadovaných parametrů měření,“ uvádí dále Tereza Šimečková.

„ATO díky tendru dosáhlo situace, kdy může uzavřít kontrakt dle nabídky, která je výrazně levnější než aktuální měření, zachovává všechny jeho klíčové parametry a současně nabízí mnohem rozsáhlejší projekt. Jsem přesvědčena, že takový projekt prospěje dalšímu rozvoji mediatypu televize. Případné nové výběrové řízení by těžko mohlo přinést zásadně jiné nabídky, protože nejsou žádní jiní relevantní uchazeči, než byli účastníky výběrového řízení a tyto nabídky jsou ATO známy včetně cenových a kvalitativní parametrů bez ohledu na to, jestli byly vyřazeny anebo nikoli,“ stojí dále v písemném prohlášení Mediaresearch.

Jak jsme již informovali, Mediaresearch byl jedním ze čtyř uchazečů ve výběrovém řízení na nového dodavatele dat TV sledovanosti, které vyhlásila Asociace televizních organizací (ATO). V závěru však zbyla jeho nabídka jako jediná. Mediaresearch se ale domnívá, že vyřazení ostatních uchazečů nebylo z formálních důvodů. „Třetí společnost svou nabídkovou cenou významně překročila maximální cenu, kterou v zadání stanovilo ATO,“ zdůvodňuje Mediaresarch.   

ATO zatím vítěze tendru nevyhlásilo. Hodnotící komise ale doporučila vyhlásit jako vítěznou nabídku tu, kterou Mediaresearch předložil.  V příštích dnech se mají na půdě ATO sejít jeho členové, aby vzniklou situaci řešili. TV Nova už dala najevo, že požaduje zrušit stávající tendr a vypsat tendr nový.

Další informace k tématu zde: Rozhovor s generálním ředitelem TV Nova Janem Andruškem, Situace ohledně výběrového řízení

-mav-