Dvořák počítá se Šámalem, Fridrichem a Cimirotem

středa, 05. října 2011, 13:25 TV MediaGuru

Na uvolněné posty v managementu ČT Petr Dvořák počítá se Zdeňkem Šámalem, Milanem Fridrichem a Milanem Cimirotem.

Do České televize se po čtyřech letech vrátí Zdeněk Šámal. Nový generální ředitel Petr Dvořák dnes Radě ČT řekl, že navrhuje pro Zdeňka Šámala post výkonného ředitele ČT24. Novým mužem ve vedení ČT má být Milan Cimirot jako finanční ředitel. Pozici ředitele programových okruhů chce Petr Dvořák obsadit Milanem Fridrichem, současným ředitelem nových médií. Vedení nových médií ČT převezme Pavlína Kvapilová. „Na post obchodního ředitele zatím nemám vhodného kandidáta,“ řekl radním Dvořák s tím, že obsazení tohoto postu je tedy ještě otevřené. Radní žádné námitky nevznesli, do funkcí mají jmenovaní manažeři nastoupit v pondělí 10. října.

Nový generální ředitel ČT tak rychle reaguje na odchod čtyř manažerů z České televize v minulém týdnu. Kavčí hory opustili Roman Bradáč, šéf zpravodajského kanálu ČT24, obchodní ředitel Robert Kvapil, finanční ředitelka Lujza Oravcová a ředitel programových okruhů Robert Žádník.

Zdeněk Šámal stál v České televizi mj. u zrodu zpravodajského kanálu ČT24. Poté odešel do konkurenčních médií - na Nově vedl internetový portál a řídil zpravodajskou stanici Z1. Ta však na začátku letošního roku přestala vysílat a Šámal poté začal spolupracovat s TV Metropol.

Ze svého dřívějšího působiště na TV Nova si Petr Dvořák přivádí Milana Cimirota, který v CET 21 působil jako výkonný ředitel a jednatel. Ze skupiny CME odcházel v průběhu roku 2010.

Milan Fridrich je z této trojice manažerů jediným, který už v ČT působí, konkrétně jako ředitel nových médií. Přestože se na začátku výběrového řízení na generálního ředitele spekulovalo o tom, že Fridrich by mohl být jedním z kandidátů, rozhodl se nekandidovat a otevřeně podpořit Petra Dvořáka.

Petr Dvořák dnes poprvé předstoupil před Radu ČT z pozice generálního ředitele. Informoval ji, že se sešel s managementem a že si nechal zpracovat řadu analýz, nutných pro další rozhodování.

Radní formulovali pro Petr Dvořáka novou manažerskou smlouvu a stanovili podmínky, za kterých ředitel získá bonusové odměny. Radě ČT Dvořák rovněž oznámil, že rezignoval na místa ve všech obchodních společnostech, ve kterých dosud působil.

-mav-