TV Nova na jaře nasadí show The Voice

pondělí, 17. října 2011, 07:31 TV MediaGuru

Televize Nova v partnerství se slovenskou televizí Markíza bude na jaře vysílat nejnovější světovou pěveckou show The Voice.

Nový typ pěvecké reality show nabídnou příští rok na jaře sesterské televize Nova a Markíza. Pořad, nazvaný Hlas Česko Slovenska (v originále The Voice), bude hledat největší hlasový talent v obou zemích. Aktuálně startuje registrace soutěžících, kteří se mohou hlásit na webových stránkách www.hlas.tv.

Na rozdíl například od formátu Superstar se The Voice liší tím, že porotci při hodnocení jsou k soutěžícím zády a rozhodují se pouze na základě jejich hlasu. Koncept pořadu také počítá s vytvářením týmů, které si právě na základě hlasových kvalit sestavují porotci (a zároveň kapitáni) těchto týmů. Soutěžící z jednotlivých týmů se pak utkávají mezi sebou a o jejich úspěchu rozhodují jak diváci, tak i hlasy porotců.

Hudební reality show The Voice, která původně vznikla v Nizozemí, kde byla poprvé odvysílána vloni pod názvem The Voice of Holland, rychle proniká na obrazovky i v jiných zemích. Letos na jaře ji poprvé odvysílala i americká NBC, kde se stala programovým hitem, a proto NBC od letošního září přichystala její druhou sérii.

Mezitím už byly licence na vysílání show prodány i do dalších zemí a na podzim letošního roku a v prvním čtvrtletí roku příštího bude mít The Voice premiéru v řadě evropských i mimoevropských zemí. Stejně jako Česko a Slovensko čeká premiérová řada soutěže „The Voice of“ v příštím roce i Belgii, Francii, Velkou Británii a Austrálii.

-mav-