Nový kanál televize Prima v nejbližší době nespustí

čtvrtek, 03. listopadu 2011, 09:11 TV MediaGuru

Další televizní kanál televize Prima v nejbližší době nespustí. A to i přesto, že má připravené projekty, které by stály za úvahu.

Další televizní kanál televize Prima v nejbližší době nespustí. A to i přesto, že má připravené projekty, které by stály za úvahu. Na konferenci Forum Media to dnes řekl generální ředitel TV Prima Marek Singer. U sledovanosti stanic Primy očekává příští rok nárůst.

"Já myslím, že jsme teď nedávno vyjasnili, že Prima Family není čtvrtý kanál," řekl Singer v narážce na to, že Prima Family bude od počátku příštího roku hlavním kanálem televize Prima. Vysílací licenci nynějšího hlavního programu Prima společnost FTV Prima vrátí Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) a ukončí jeho vysílání. Prima vysvětlovala změnu názvu své vlajkové lodi mimo jiné zájmem diváků o rodinnou televizi. Podle médií chce ale Prima výměnou licence řešit dlouholetý spor s regionálními televizními studii RTA, se kterými musí Prima v určitých časech sdílet vysílací frekvence.

"Jsme pochopitelně pragmaticky uvažující firma," dodal Singer. Hodně proto podle něj při spuštění případného dalšího kanálu Primy bude záležet na vývoji trhu. Pokud to trh dovolí, má Prima projekty, které by stály za úvahu, uvedl její ředitel. Nyní má FTV Prima licence ještě pro kanály Prima Cool a Prima Love. První z nich vysílá hlavně na muže, druhý je zaměřen na ženy mladšího až středního věku.

Pro příští rok Prima podle Singera očekává nárůst svého podílu na sledovanosti. "Máme schéma, které má jednak některé stabilní 'držáky', jednak chystáme novinky," řekl Singer. Když se programové schéma podle něj podpoří správným investičním plánem, tak by sledovanost měla růst, dodal. Podíl Primy na trhu se přitom podle generálního ředitele agentury Group M Davida Lhoty v současnosti pohybuje na 25 procentech.