Regionální Deník přijde s aplikací pro iPad

úterý, 29. listopadu 2011, 04:00 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Dalším tuzemským deníkem, který nabídne vlastní aplikaci pro iPad, bude regionální Deník. Stane se tak na začátku prosince.

Regionální deníky, které vydává společnost Vltava-Labe-Press, se zařadí k dalším českým deníkům s vlastní aplikací pro iPad. Jak MediaGuru.cz potvrdila generální ředitelka vydavatelství Jitka Bosáková, Deník přijde s aplikací pro iPad na začátku prosince. „V tuto chvíli jsme před spuštěním,“ uvedla.

Deník, sdružující 71 regionálních deníků vycházejících napříč celým územím České republiky, nabídne bezplatnou aplikaci. Na rozdíl od aplikace např. pro Lidové noviny, nebude obsahovat možnost pdf verze, ale bude ryze iPadovskou aplikací, která bude obsahově vycházet z webového zpravodajství Deník.cz, a tedy s informačním členěním až na úroveň okresů. „Protože obsah nabízíme na webu zdarma, nebudeme ho pro iPad zpoplatňovat,“ upřesnila Jitka Bosáková. Deník ale podle jejích slov chystá pro příští rok další verzi aplikace, která už by měla být placená. Aplikaci připravila dceřiná společnost NewsLab, která patří v této oblasti k nejprogresivnějším firmám.

Deník tak rozšiřuje počet tuzemských deníkových titulů s vlastní aplikací pro iPad. Její novou – placenou – verzi nedávno představily Hospodářské noviny. Placenou aplikaci mají také Lidové noviny, bezplatné potom deníky E15 a Metro. Ještě do konce letošního roku by přitom měl s aplikací přijít také deník MF Dnes.

-mav-