České servery upravily svůj vzhled

středa, 21. prosince 2011, 13:33 Internet & Mobil MediaGuru

V souvislosti s třídenním státním smutkem upravily české zpravodajské weby svoji podobu.

České zpravodajské servery se připojily k třídennímu státnímu smutku a upravily podobu svých domovských stránek.

Také nejnavštěvovanější tuzemský server Seznam.cz změnil pro smuteční dny grafickou podobu a domovskou stránkou uctívá památku Václava Havla. Červené logo Seznam.cz je pozměněno do černé barvy a domovskou stránku doplňuje černobílá Havlova fotografie.

Zpravodajské servery, které reportovaly o smutečním převozu ostatků Václava Havla na Pražský hrad, se ponořily do černé a připojily na své domovské stránky černé stuhy, trikolory a fotografie Václava Havla. Server iHned začlenil do svého loga legendární kresbu srdce, kterým se bývalý prezident podepisoval.


Na vyhlášení státního smutku reagovaly i hlavní české televizní stanice, které upravily svá vysílací schémata. TV Nova změní podstatnou část svého silvestrovského vysílání. TV Barrandov je připravena přerušit v den pohřbu ve 12:00 své vysílání na jednu minutu a bez hudebního podkresu po dobu 60 vteřin zobrazit fotografii Václava Havla. Následně odvysílá dokument Občan Havel přikuluje, který ilustruje vznik Havlovy hry Audience.

Tuzemské deníky plánují mimořádná vydání na pátek 23.12., tedy na den posledního rozloučení s Václavem Havlem a následně i na Štědrý den.

Začínají vycházet i speciální časopisecká vydání, věnovaná osobnosti prvního prezidenta České republiky. S mimořádným vydáním přišel už v úterý 20.12. zpravodajský Týden, připojil se také Rytmus života, ve středu vyšla speciální publikace od Lidových novin, edice chystají také např. Respekt či MF Dnes.

-mav-